Redactie - 17 juni 2019

The Hague Tech groeit (video)

De grootste tech community van Den Haag, The Hague Tech, is verhuisd naar SOZA, het voormalige gebouw van het ministerie van Sociale Zaken bij station Laan van NOI. Danny Frietman van Dutch IT-channel was erbij en sprak met Willemijn de Boer (The Hague Tech), Christian van der Woude (British Embassy The Hague), Ras Lalmy (YES!Delft), Ammi Virk (Hexegic) en Joris den Bruinen (The Hague Security Delta).

De IT & Security Hub van Den Haag ontwikkelt zich in hoog tempo. In het gebied rondom station Laan van NOI zijn bij tech community The Hague Tech, bij de succesvolle incubator YES!Delft The Hague (2e World Top Business Incubator - UBI Global) en The Hague Security Delta Campus inmiddels meer dan 125 organisaties gevestigd die werken aan techoplossingen. Onder hen ook een aantal snelle groeiers, zoals Cybersprint en Business Forensics.

Meer internationale bedrijven

Ook steeds meer internationale techbedrijven kiezen voor Den Haag, zoals onlangs het Indiase IT-bedrijf JK Technosoft, die binnen enkele jaren met 400 tot 500 medewerkers vanuit Den Haag de Europese markt willen bedienen. Den Haag werkt al langer samen met verschillende Indiase deelstaten op het gebied van cybersecurity, innovatieve zorg en startups. Ook dit jaar organiseert de gemeente een handelsmissie voor Haagse bedrijven die de Indiase markt willen betreden of er al zaken doen.

De gemeente Den Haag investeert de komende jaren 1,1 miljoen euro in startup incubator YES!Delft, die sinds begin dit jaar ook in het gebied gevestigd is. Daarmee worden per jaar 30 innovatieve startups – met name op het gebied van security, kunstmatige intelligentie en blockchain - professioneel begeleid bij hun verdere doorgroei. De investering moet Den Haag na drie jaar 150 extra banen opleveren.

De regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter (IQ) en de stichting Holdingfonds Economische Investeringen Den Haag (HEID) investeren 1,5 miljoen euro in het Dutch Security TechFund. Dit fonds maakt de groei van Nederlandse cybersecurity bedrijven mogelijk in de strijd tegen onder andere cyberaanvallen en fake news. TINN Capital heeft het Dutch Security TechFund opgericht, mede op initiatief van InnovationQuarter en The Hague Security Delta (HSD).

Internationale erkenning

Wethouder Onderwijs, Kenniseconomie & Internationaal Saskia Bruines (foto) opent vandaag de nieuwe locatie van The Hague Tech en geeft het startschot voor de Hackathon for Peace, Justice & Security. "Den Haag staat bekend als internationale stad van vrede en recht en ik ben er trots op dat we dit in de afgelopen tijd ook hebben laten zien in de ontwikkeling van onze tech-sector. Als tech-ecosysteem brengt Den Haag start-ups, scale-ups, ngo’s én corporates samen om te werken aan oplossingen voor een betere wereld. De verhuizing van The Hague Tech markeert deze ontwikkeling. De komende jaren willen we dit gebied een extra impuls geven en nog meer tech-talent trekken naar onze IT & Security Campus", zegt wethouder Bruines.

Door de groei van de Haagse tech sector groeit ook het aantal tech evenementen in de stad. Volgens cijfers van The State of European Tech waren dit er in 2018 meer dan 200. The Hague tech organiseert op 14, 15 en 16 juni in samenwerking met de Gemeente Den Haag de Hackathon for Peace Justice and Security op de nieuwe locatie van The Hague Tech. Wethouder Saskia Bruines geeft vanavond het startschot voor het evenement waar 200 techtalenten op het gebied van kunstmatige intelligentie, big data en blockchain uitgedaagd worden om tech oplossingen te ontwikkelen in de strijd tegen humanitaire rampen, fake news en armoede. Ze gaan onder andere aan de slag met challenges van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, het Rode Kruis en de Europese Commissie. 

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!