Redactie - 15 juli 2019

Portland: volop business kansen met hybrid cloud

De hybrid cloud biedt volop business kansen voor resellers. Niet alleen met gevestigde technologie leveranciers, naar juist met gespecialiseerde partijen die een krachtig modern en nieuwe technologie aanbod hebben rond hyperconverged, back-up, data protection en Professional Services Automation (PSA). Dit werd gemeld tijdens het Portland event ‘The Future is Hybrid’ in de Harbour Club Amsterdam. De redactie van Dutch IT-channel en Executive People was erbij en sprak in een video update met George van Brugge (Portland), Connor O’Brien (Connectwise),  Gerwin Eersen (Gflex) en Johan Bakker (MSP Mentor).

George van Brugge opende het event met de boodschap dat de hybrid cloud volop business kansen biedt, zoals op het gebied van IaaS en SaaS.

PSA Hype Cycle 2019

Daarna volgende een presentatie van Cees Quirijns (Portland en Firmtel) over de groeikansen in de hyrbid cloud. Volgens Quirijns kunnen resellers en MSPs goede marges verdienen met nieuwe technologie op het gebied van IaaS, SaaS, IoT en Edge. Hij belichtte daarbij de PSA Hype Cycle 2019. Gebaseerd op de research van Gartner, ontwikkelde Portland een gespecialiseerde Hype Cycle met daarin relevante opkomende technologieën specifiek in de Professional Services Automation (PSA) domain. Zo’n 70 opkomende technologieën worden hierin beschreven die relevant zijn voor IT Professionals die voor de keuze staan hoe hun interne operatie (verder) te automatiseren. Professional Services Automation, afgekort PSA, behelst een softwaresysteem voor professionals om hen te assisteren bij het managen van de projecten van hun klanten. Binnen ons domein zou je het ook een ERP- systeem kunnen noemen, maar dan specifiek gericht op de werkzaamheden van de IT Professionals.

Winstgevendheid

Deze -inmiddels vierde- Hype Cycle editie bouwt voort op vorige versies. Cees Quirijns, COO van Portland: "In tegenstelling tot de MSP Hype Cycle die wat breder georiënteerd is op de Managed Service Provider, zoom ik nu wat verder in op de ERP kant van de zaak. Meer de operationele kant waar er voor veel MSP's nog werk aan de winkel is voor wat betreft efficiency, productiviteit verbetering maar bovenal winstgevendheid."

Professional Services Automation.

De Hype Cycle wordt veelal ingezet als strategische tool om opkomende technologieën te monitoren die relevant zijn voor IT Professionals. Quirijns: "De belofte om dit jaar extra hype cycles te ontwikkelen, wordt bij deze ingewilligd. We hebben nog meer gespecialiseerde thema's zoals een MSP Hype Cycle voor Backup en Disaster Recovery en nu dus Professional Services Automation. Je mag van ons dit jaar dus nog meer tools verwachten die helpen bij het optimaliseren van je IT-strategie en roadmap als IT Professional."

Business

Vervolgens kregen resellers en MSPs meer informatie hoe het technologie aanbod van Portland hen helpt in hun business met presentaties van Connor O’Brien (Connectwise), Keith Joseph (Altaro), Matthijs Theunissen (Acronis) en Johan Pellicaan (Scale).

De midddag werd afgesloten met een gezellige borrel met hapjes op het terras aan het IJ van de Harbour Club in Amsterdam.

Door Witold Kepinski en Marco van der Hoeven

Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10 SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!