Redactie - 18 januari 2020

Dutch IT-channel Awards in beeld

Videoreportage van het nieuwjaargala in Studio 21 in Hilversum, waar afgelopen donderdagavond 16 januari 2020 de winnaars van de Dutch IT-channel Awards 2019 bekend zijn gemaakt. Presentatrice Nance Coolen en Dutch IT-channel hoofdredacteur Witold Kepinski reikten in totaal negentien prijzen uit aan bedrijven en personen die in 2019 onderscheidend waren of een unieke prestatie hebben geleverd.

De lustrumeditie van het grootste IT-business gala van Nederland was met ruim 750 gasten sinds december al volledig uitverkocht. In het vernieuwde Studio 21 kwam de Nederlandse IT-industrie samen om het belang van business technology voor de Nederlandse economie te vieren. Na een gezellige ontvangst genoten de bezoekers van de awardshow met een heerlijk diner en mooi amusement. De avond werd feestelijk afgesloten met een gezellige afterparty met live muziek.

Community

Tijdens het feestelijke galadiner werden de Dutch IT-channel Awards uitgereikt aan de winnaars in negentien categorieën. Kepinski: “Er zijn dit keer ruim veertigduizend stemmen uitgebracht. Dat is een recordaantal en de cijfers bevestigen dat Dutch IT-channel een belangrijke community is voor de Nederlandse tech business. De stemmen van het publiek bepaalden uiteindelijk samen met het oordeel van de jury wie de awards wonnen. We feliciteren de winnaars en bedanken alle genomineerden en overige gasten voor hun mooie inzendingen en indrukwekkende business cases.”

De speciale Editor's Choice Award is postuum uitgereikt aan Harold Bax (1961-2019), die werkzaam was bij IT-distributeur Copaco. Deze speciale award werd uitgereikt door CEO van SLTN Eugene Tuijnman, die deze avond tafelgast was van Copaco. De award werd in ontvangst genomen door Iwan Kuijpers van Copaco. Tuijnman en Kuijpers spraken hele mooie en warme woorden over Harold Bax, die onder andere als Business Development Director de cloud propositie van Copaco ontwikkelde.

Bobby & Robine Foundation

Net zoals voorgaande jaren ondersteunt Dutch IT Channel vanuit haar MVO-beleid een goed doel rond de Dutch IT-channel Awards. Dit jaar is dat de Bobby en Robine Foundation van Jan Willem Schermerhorn en zijn vrouw Pamela. Zij hebben twee jonge kinderen die lijden aan de extreem zeldzame en dodelijke metabole ziekte (stofwisselingsziekte) CLN2. Jan Willem en Pamela zetten zich naast de 24-uurszorg voor hun kinderen ook dagelijks in voor meer onderzoek naar en bekendheid van metabole ziektes. Zij werken hiervoor ook actief samen met Stichting Metakids. “Ik ben blij dat zij tijdens het gala zelf aanwezig konden zijn en ontzettend trots dat wij samen met onze partners hen kunnen ondersteunen, niet alleen in financieel opzicht, maar ook om deze ziekte meer bekendheid te geven”, aldus Dutch IT Channel directeur Rob de Kleijnen. “Tijdens de zomer BBQ van SLTN in 2019 is er al een donatie gedaan 4.000 euro opgehaald. Ik wil onze partners bedanken die de donatie tijdens het gale mede mogelijk hebben gemaakt. Samen met SLTN, Computacenter, Smart Profile, SoftwareOne, Dropbox, Tech Data, Transfer Solutions, IBM en Martijn Van Zoeren is er 24.000 euro opgehaald voor verder onderzoek. Dat bedrag werd op het podium spontaan afgerond naar een totale donatie van 30.000 euro door onze presentation partner SLTN. Wilt u de Bobby en Robine Foundation ook steunen, surf dan naar  https://bobbyenrobinefoundation.nl/.”

Enthousiast

Directeur Rob de Kleijnen van Dutch IT-channel kijkt terug op een mooi lustrumgala. “Ik wil alle partners, onder wie onze Main Event Partner Protinus IT, bedanken. Mede dankzij alle partners die aanwezig waren, zijn wij in staat om zo'n groot en mooi gala te organiseren. De awards en het gala vormen een jaarlijks hoogtepunt, waar wij met het hele team van Dutch IT-channel en alle partners altijd met veel plezier en energie naartoe werken.”

Zesde editie 2021

Kepinski kijkt inmiddels alweer uit naar de interessante cases van bedrijven en personen die bij de zesde editie van de Dutch IT-channel Awards kunnen meedingen naar een award. “Leveranciers, distributeurs en resellers die actief zijn in de IT-business spelen een belangrijke rol in de innovatie van Nederland. Noteer alvast in uw agenda: donderdag 14 januari 2021 voor de zesde editie van het feestelijke Dutch IT-channel Awards Nieuwjaarsgala.”

Winnaars Dutch IT-Channel Awards 2019 (inclusief eervolle vermeldingen van bedrijven en personen die hoge cijfers scoorden bij de jury of publieke stemmen)

Reseller Awards

VAR of the Year: SLTN

MKB Reseller of the Year: Centralpoint

Cloud Awards

Cloud Service Provider of The Year Award: SoftwareONE

Eervolle vermelding: BP Solutions

Cloud Distributor of the Year: Copaco Nederland

Eervolle vermelding: Tech Data Nederland

Cloud Vendor of the Year: IBM Nederland

Eervolle vermeding: Dell Technologies

Cloud Hosting Provider of the Year: Axis Communications & IDODI

Eervolle vermelding: LeaseWeb

Distributor Awards

Distributor of the Year: Tech Data Nederland

Specialist Distributor of the Year: Flex IT Distribution

Eervolle vermelding: Maverick AV Solutions – Tech Data

Vendor Awards

Telecom Innovator of the Year: Voiceworks

Eervole vermelding: Xelion

Hardware Innovator of the Year: HP Nederland

IoT Innovator of the Year: Axians in cocreatie met Cisco, IBM en Esri

Networking Innovator of the Year: Hewlett Packard Enterprise (HPE)

Storage Innovator of the Year: VMware

Security Appliance Innovator of the Year: Cisco

Endpoint Security Innovator of the Year: Sophos

Software Innovator of the Year: Barracuda Networks

Eervolle vermelding: ServiceNow

Dutch Tech Innovator of the Year: KPN Security

Personality Awards

CxO of the Year: Bart van Rheenen, ArrowECS

Eervolle vermelding: Eugene Tuijman, SLTN en Cynthia Koetsier- Beerten, Cisco

Channel Personality of the Year: Diane Sestig, Ingram Micro

Eervolle vermelding: Cindy Dijkmans van Acer

Editor’s Choice Award: Harold Bax (*1961 - +2019), Copaco

 

Foto's en videos

De foto's en video's van het Dutch IT-channel Awards Lustrum Gala worden gefaseerd gepubliceerd op dutchitawards.nl. Bekijk ook de foto's op de Facebook pagina van Dutch IT-channel.

SLTN Vierkant Cloudian BW - week 11/12-2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!