Redactie - 05 juni 2020

Gov Tech Talks: omgaan met privacy tijdens coronacrisis

De nieuwe Gov Tech Talks Show, dat vrijdag 4 juni vanaf 10.00 uur te zien is op dutchitchannel.nl en executive-people.nl, belicht hoe overheid en bedrijfleven moet omgaan met privacy tijdens de coronacrisis.

Er wordt veel gebruik gemaakt van digitale technologie die privacy-gevoelig is tijdens de coronacrisis. Van online proctoring - het monitoren van studenten - tot de wens telecomdata te delen en de behoefte van werkgevers de gezondheid van werknemers in de gaten te houden. De dilemma's zijn bekende: welke informatie mag er worden gedeeld? Hoe ver mag de monitoring gaan: nieuw is ook dat er een betere discussie in een vroeg stadium wordt gehouden. Privacy experts hebben hierbij de rol van vertaler, die steeds belangrijker wordt. Voor de komende tijd is het grootste risico dat digitale technologie te snel over sectoren heen wordt ingezet: bijvoorbeeld de bekende horeca-app in de werkomgeving. Om dit te voorkomen is het slim om in het begin van het ontwikkelproces met experts en ontwikkelaars aan co-creatie te doen.

Moderator Rogier Klimbie spreekt dit keer met Hester de Vries (partner Kennedy vd Laan en voorzitter Vereniging van Privacyrecht), Sjoera Nas (senior privacy adviseur, Privacy Company) en Tim Gillhaus (advocaat Pels Rijcken en lid van de sectie Innovatie, Privacy en Technologie).

Kijk op deze link naar eerdere uitzendingen van de Gov Tech Talks Shows.

Luister de show op Soundcloud.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!