Redactie - 21 augustus 2020

Video: preview van de digitale Mendix World 2020

Dit jaar organiseert Mendix, onderdeel van Siemens en leverancier van een enterprise low-code platform, weer Mendix World. Dit jaar is Mendix World 2.0 een digitale editie. Het team van Executive People sprak hierover met CEO Derek Roos, die in deze video uitlegt wat Mendix World 2.0 zo bijzonder maakt.

Deelnemers kunnen zich hier registreren voor het event, dat op 1 september plaatsvindt en gratis is voor alle deelnemers. Op Mendix World Version 2.0 kunnen deelnemers meer dan 60 sessies volgen, waaronder meer dan 20 door klanten, over een een breed scala aan onderwerpen over low-code applicatieontwikkeling, van strategie tot praktische hands-on training voor het platform.

Door de coronacrisis heroverwegen bedrijven op welke manier en waar ze zakendoen. De centrale thema’s van Mendix World 2.0 zijn in lijn met het ‘nieuwe normaal’: het mogelijk maken van thuiswerken en het versnellen van de digitalisering van de klantinteractie. Low-code applicatie-ontwikkeling helpt bedrijven om aan de nieuwe eisen te voldoen. Deelnemers horen uit eerste hand van bedrijven die succesvol low-code hebben gebruikt om hun operationele activiteiten snel aan te passen en de strategische technologische richting te veranderen.

Gemeente Rotterdam

De Gemeente Rotterdam ontwikkelde bijvoorbeeld binnen twee weken een applicatie waarmee ZZP'ers een uitkering konden aanvragen. Daarnaast heeft de gemeente ook de GGD geholpen door binnen een week een app te ontwikkelen voor het registreren van covid-19 patiënten (aantal patiënten, hoe verspreidt de ziekte zich, overleven/overlijden) en het rapporteren daarover aan het RIVM. Deelnemers aan de conferentie horen het volledige verhaal en wat low-code applicatie-ontwikkeling in de crisis voor de stad betekent.

Mendix World: Version 2.0 geeft een overzicht van de mogelijkheden van het platform en welke basisvaardigheden er nodig zijn om dezelfde resultaten te bereiken. De sessies zijn gericht op deelnemers van elk niveau, van CIO tot professioneel developer, IT-leader of business expert.

Thema’s conferentie

De conferentie behandelt drie brede thema’s:

  • Lead the Way: deze sessies behandelen de strategische overwegingen om low-code op te nemen in de roadmap voor digitale transformatie.
  • Discover What’s Possible: in deze sessies vertellen klanten hoe ze met low-code hun bedrijfsactiviteiten hebben veranderd. Klanten die spreken zijn onder andere ConocoPhillips, de Gemeente Rotterdam, Continental AG, CNH Industrial, Brigham Young University, Nederlandse bedrijfscateraar Hutten en Siemens Global Business Services.
  • Build the Future: in deze demo's, live Q&A's en presentaties behandelen R&D engineers en consultants van Mendix een breed scala aan onderwerpen voor ontwikkelaars, waaronder data-integratie, het bouwen van native mobiele applicaties met React Native en het creëren van uitstekende multi-experience klantapplicaties met behulp van mobile, chatbots, augmented reality en AI. Ook wordt ingegaan op de cloud-opties van Mendix.

Derek Roos (foto), CEO van Mendix: "Veel bedrijven maken van low-code het centrale uitgangspunt in hun strategie voor applicatie-ontwikkeling. Op Mendix World laten we zien we hoe organisaties low-code kunnen inzetten met een laag operationeel risico en hoe zij digitale initiatieven die geschikt zijn voor low-code ontwikkeling hoge prioriteit kunnen geven.”

Voor Mendix World kunnen alle deelnemers een eigen programma op maat samenstellen met een mix van live presentaties, interactieve workshops en eerder opgenomen sessies. Omdat alle sessies on-demand beschikbaar zijn, hebben deelnemers geen last van de gebruikelijke beperkingen bij conferenties. Zo hoeven ze zich geen zorgen te maken of er plek genoeg is of dat ze op tijd zullen zijn voor een sessie.

Low-code revolutie

“Je zit echt op de eerste rij voor de low-code revolutie”, zegt Johan den Haan, CTO bij Mendix. “Low-code van Mendix is het krachtige softwareplatform van de toekomst, dat alles samenbrengt: legacy-systemen, cloud, native mobile, AI, IoT, augmented reality en wat je maar kunt bedenken. Je ziet het allemaal op de nieuwe digitale Mendix World-conferentie. En als je net als ik geobsedeerd bent door technologie, wil je ook alles weten over de moeren en bouten die zorgen dat low-code werkt en geïnformeerd worden over de laatste innovaties van ons platform. Dat zul je te zien krijgen, samen met een aantal zeer interessante pre-bèta-verbeteringen en andere mogelijkheden waaraan we werken. Neem je eigen popcorn mee, het wordt een mooie show!”

Hoewel de conferentie digitaal is, zijn er nog ook mogelijkheden voor persoonlijke interactie. Er zijn onder andere live Q&A's, rondetafelgesprekken, how-to-sessies en mogelijkheden voor gesprekken met de community. Kijk op de website voor meer informatie over Mendix World 2.0 en om gratis te registreren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!