Witold Kepinski - 14 oktober 2021

Gartner: CIO hoort ook om te gaan met impact sociale breuklijnen

De impact van IT is de afgelopen tien jaar enorm veranderd. Tien jaar geleden werd IT vooral ingezet voor een efficiëntere bedrijfsvoering. Sinds de opkomst van het concept van de digital business staat IT zowel aan de techniek- als aan de datakant in het midden van de bedrijfsvoering én het businessmodel, de manier waarop je interacteert met de rest van de wereld. Tijdens het online IT/Symposium/Expo neemt Gartner CIO’s met diverse scenario’s mee in hoe zij moeten omgaan met deze interactie. Moderator Danny Frietman spreekt hierover in deze Dutch IT Gartner Talkshow verder met Frank Buytendijk, Distinguished VP, Research & Gartner Fellow en Josette van de Bult , Global client Director en Team Lead bij Gartner.

De Covid-crisis heeft niet veel nieuws gebracht, maar dat wat er al gaande was enorm versneld, begint Buytendijk. Binnen bedrijven gaat het vooral om virtualisering van de werkomgeving. Naar buiten toe betreft het onder meer de inzet van AI-toepassingen om met inzichten en voorspellingen uit data je businessmodel aan te passen op wat er in de samenleving plaatsvindt.

Lees ook het interview: Frank Buytendijk, Gartner: Omgaan met impact sociale breuklijnen hoort ook bij rol CIO.

Het Gartner IT Symposium/Xpo EMEA event voor IT-beslissers, dat van 8 tot en met 11 november plaatsvindt, wordt een virtueel event. Dutch IT Channel is wederom de officiële mediapartner voor de Benelux en doet met de platformen Executive-People en Dutch IT-channel weer verslag. Voor het event is door Dutch IT channel de Gartner Special gepubliceerd waarin interviews staan met analisten, keynote sprekers en innovatieve tech bedrijven.

Insight BW 27-09 tm 04-10-2023 Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023
Dutch IT Awards Nomineer Nu liggend nieuwsbrief

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!