Redactie - 09 maart 2022

PortingXS toont PXC number portability clearinghouse

Het Nederlandse PortingXS toonde zijn PXC number portability clearinghouse (NPC) toepassingen tijdens het GSMA Mobile World Congress (MWC) 2022 in Barcelona. Witold Kepinski, hoofdredacteur van Dutch IT Channel, sprak over de PortingXS innovaties in een video reportage met Jasper Maarschalkerweerd, Manager Customer Success bij PortingXS.

Maarschalkerweerd toonde de laatste innovaties van PortingXS aan een delegatie van de BTG bestaande uit Petra Claessen (CEO BTG) en Eric Reij (voorzitter BTG).

PortingXS, opgericht in 2001, is een Nederlands Numbering Solutions Provider actief in Telecommunicatie en IT. PortingXS levert mobiele en vaste nummerportabiliteit diensten. Deze diensten variëren van volledig geautomatiseerde aangesloten Netwerk Operators en Service Providers tot kleinere partijen die werken met gebruiksvriendelijke online Portability Portals. PortingXS ziet veel kansen in de internationale markt, vandaar dat het ook met een stand op de MWC 2022 stond.

De PXS NPC van PortingXS is een nationale nummerportabiliteit clearinghouse (of CRDB) en administratiedienst, waarmee mobiele en/of vaste abonnees gemakkelijk en veilig kunnen overstappen van telecomoperator met behoud van hun telefoonnummer.
PortingXS is in inmiddels in meer dan twintig landen en wil dit uitbreiden naar vijftig landen, ook in Europa, aldus Maarschalkerweerd.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!