Redactie - 01 april 2022

Driver-team vrijwilligers uit ICT-branche in de bres voor Oekraïne

Helpt U ook mee?

Tussen 7 en 11 april rijdt een Driver-team van mannen en vrouwen uit Nederlandse ICT-branche in met hulpgoederen naar de grens van Polen en Oekraïne. Dit maakten Hans ten Hove en Witold Kepinski bekend tijdens de Dutch IT Security Day die plaatsvond in de Fokker Terminal in Den Haag. "Hier zullen we mensen in nood die naar Nederland willen ophalen om veilig naar Nederland mee terug te nemen. Hier zullen we zorgen voor matches met vooraf gescreende gastgezinnen zodat ze kunnen worden opgevangen op veilige locaties. Dit wordt in samenwerking uitgevoerd met Stichting On My Way UA https://omwua.nl/."

Belangrijk om te weten is dat dit soort initiatieven nog steeds hard nodig zijn. Dagelijks komen er mensen de grens over gelopen met vaak niet meer bij zich dan wat ze aan hebben. Men hoopt dat het snel voorbij is maar vreest dat het lang zal duren. Wat wij willen bieden is veiligheid. Veiligheid en rust voor de moeders met kinderen waarvan de vader verplicht in Oekraïne is achtergebleven. Dit houdt niet op bij aankomst in Nederland. Gelukkig zijn er een hoop vrijwilligers die samen met officiële instanties zich inzetten om deze mensen waar mogelijk te helpen aan scholing, werk en inkomen.

Wat is On My Way UA?

On My Way UA is een community van vrijwilligers die dagelijks van en naar de Oekraïense grens rijden. Naar de grens met hulpgoederen en terug met vluchtelingen, die via partner organisaties gehuisvest kunnen worden. On My Way UA heeft een zeer breed netwerk van hulporganisaties en mensen ter plaatse in Polen. De driver-teams uit Nederland zijn afhankelijk van donaties voor hulpgoederen, transport, benzine, overnachting en voedsel voor vluchtelingen.

Hoe kunt u het Driverteam en On My Way UA helpen?

Doneer een bedrag waarmee het Driver-team hulpgoederen inkoopt via bankrekening J Dijkstra: NL88 INGB 0388 5218 48 of stuur een tikkie verzoek met bedrag naar: 06-57994828. Mocht er geld overblijven dan zal dit naar de stichting worden overgemaakt om andere driver teams te ondersteunen.

Doneer goederen met label (Engels/Pools/Oekraïens) over de inhoud na telefonische afspraak:

Contactpersoon: Yord Kroeze. Telefoon: 06-15021288. 

Adres: Boveneind Zuidzijde 57b, 3405 AN Benschop. 

Google Maps https://goo.gl/maps/EawMP2brmGP16WjS8

Wat voor goederen gaan mee op het hulptransport?

Medische en Hygiëne middelen: maandverband, tampons, luiers, medische EHBO kits, tandenborstels & tandpasta, paracetamol, pijnstillers etc,

Andere spullen: hoofdlampen, powerbanks, batterijen, slaapzakken, isolatiedekens en ingeblikt voedsel.

Meer informatie over het Driverteam:

John Dijkstra

Tel: 06-57994828

Email: john.dijkstra@me.com

Meer informatie Stichting On My Way UA

Tel: +31 88 998 2022

Email:info@omwua.nl

Keizersgracht 746-HA, 1017 EX Amsterdam

Stichting On My Way UA heeft een aanvraag gedaan voor een ANBI-status. Deze aanvraag is momenteel in behandeling.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!