Redactie - 20 april 2022

Dutch IT Security update met Theo Schutte - Trend Micro

Trend Micro was een van de partners van de Dutch IT Security Day, die plaatsvond in de Fokker Terminal in Den Haag. Theo Schutte, Channel Manager bij Trend Micro, sprak in een video interview met Dutch IT Channel Hoofdredacteur Witold Kepinski over actuele security trends en toepassingen die relevant zijn voor resellers en IT-beslissers.

Trend Micro biedt een security platformaanpak dat met sensoren op de endpoints (systemen en devices), servers, cloud devices, email, maar ook in het netwerk in kaart brengt wat er in de omgeving aan cyberaanvallen plaatsvindt.

Door email, endpoints, servers, cloud workloads en netwerken met elkaar te verbinden krijgt men een breder perspectief en ook meer context om nog onbekende bedreigingen te detecteren. Hierdoor zijn er aanpassingen te maken in het securitybeleid, zodat te voorkomen is dat dit opnieuw gebeurt.

Een Extended Detection and Response (afgekort XDR) is het antwoord op deze ontwikkeling. Trend Micro heeft dit vervat in het Vision One-platform en ondersteunt het concept op deze manier. Bij Extended Detection en Response is een (managed) service verbonden met het bedrijfsnetwerk. Voor de klant leidt dit tot minder, kwalitatief hoogwaardige alerts, die leiden tot snellere en betere detectie. Vision One kan geleverd worden door een partner of MSP met de mogelijkheid er een eigen dienstenportfolio aan te koppelen. Voor partners die dat niet kunnen, kan Trend Micro Vision One ook als een managed dienst aan de klant leveren.

Doe mee met Dutch IT Cloud Survey 2023 BW vierkant tot 31 mei 2023 AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
AWS Summit Amsterdam liggend Nieuwsbrief  tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!