Martijn Kregting - 14 juni 2022

VodafoneZiggo: echte impact met duurzaamheid bereiken doe je samen

Voor netwerkoperator VodafoneZiggo zijn maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid belangrijk onderdelen van de bedrijfsstrategie. Een goed voorbeeld is het verminderen van de CO2-footprint. Zo bleek afgelopen april uit het Impact Report 2021 dat ondanks een groei in dataverkeer van 15 procent op de vaste en mobiele netwerken van VodafoneZiggo, het elektriciteitsgebruik van de netwerken afgelopen jaar met 9 procent gedaald.

Volgens Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo, is het bedrijf dan ook goed op weg om zijn eigen People Planet Progress-doelstellingen te halen. Maar duurzame doelstellingen realiseren doe je niet alleen, weet de onderneming. Zo wordt er in de drie jaar geleden opgerichte 5G Hub in Eindhoven samengewerkt met partijen zoals PSV, Philips, High Tech Campus, Brainport Eindhoven en Ericsson. Het doel is om door middel van 5G-gedreven innovaties duurzame economische groei te realiseren.

Moderator Danny Frietman praat met René Visser, senior external affairs manager VodafoneZiggo, over het belang om met de combinatie van technologie en ecosysteem tot landelijke en zelfs internationaal tot die duurzame economische groei te komen.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!