Martijn Kregting - 25 november 2022

GovTech 2022: samenwerken in plaats van wiel opnieuw uitvinden

De GovTech Summit 2022 is voorbij. Maar de uitwisseling van kennis en ervaring op het event van begin november in Den Haag vormt pas het begin van de reis voor veel bezoekers. Het internationale evenement voor innovatie in de publieke sector bracht internationale technologische vernieuwers en beleidsmakers samen, om te bedenken hoe overheden nu en de komende jaren kunnen navigeren en digitaliseren in een steeds complexer worden digitale wereld.

Die complexiteit zorgt ervoor dat digitalisering zowel een zegen als een vloek kan zijn, merkt ook het in digitalisering voorlopende Estland. Technologie brengt veel voordelen met zich mee, maar zeker ook veel risico’s, meent Nele Leosk, Ambassadeur Digital Affairs van Estland. Mensen voelen zich vaak niet meer veilig in de virtuele ruimte.

“Het is mijn rol om hier een positieve verandering in aan te brengen en ik hoop daar tijdens de GovTech Summit handvatten voor te vinden. Want veel van de problemen waarmee we worstelen, zijn vergelijkbaar. In plaats van telkens opnieuw het wiel uit te vinden met eigen oplossingen, kunnen we onze resources bundelen.”

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Comstor BN start 14 feb CIS Services Awareness

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!