Floris Hulshoff Pol - 19 december 2022

Equinix en partners ondersteunen overheid in digitale transformatie

Equinix, een datacenter en colocatie aanbieder, organiseerde onlangs op het Amsterdam Science Park zijn Partner Exchange Event Public Sector Editie 2022. Deze bijeenkomst stond in het teken van de samenwerking van Equinix met zijn partners in de publieke sector. Witold Kepinski, hoofdredacteur van Dutch IT Channel, sprak ter plekke in een video reportage met Saskia Boon (Equinix), Joost van den Heuvel (Capgemini), Eric Janssen (DXC Technology) en Stefan Collet (Axians Nederland) over hun samenwerking met Equinix en de digitalisatie bij de overheid.

Eric Bruins, partner manager bij Equinix, belichtte de kracht van het partner eocosysteem en platform Equinix, waaronder de rol als overheidsdatacenter. Het Equinix Fabric platform connecteert public cloud aaanbieders, edge, firewall, bare metal services voor hyperscalers, partners en klanten. Zo is het inmiddels mogelijk ‘om on the spot’ Cisco firewalls, routers en SD-WAN oplossingen te activeren, NetApp & Pure Storage data storage aan te vragen, Microsoft ExpressRoutes op te zetten en zelfs volledige VMware Cloud omgevingen op te spinnen.

Saskia Boon - Quadakkers, director public sector bij Equinix, besprak de trends in overheid en ICT zoals connectiviteit, het digitaliseren van kernprocessen, thuiswerken, innovatie en digitale self-service. Volgens haar vraagt de overheid vaker naar schaalbare services, met toegang toe elkaars data, waarbij de burger centraal staat. Dat kan worden bewerkstelligd met digitale ecosystemen. Deze worden gebouwd met partners in Equinix datacenters met internet, web, electronic trading, cloud en digitale ecosystemen.

Business Cases

Onder leiding van Dutch IT-channel moderator Danny Frietman was er een panel discussie met Joost van den Heuvel (Capgemini). Eric Janssen (DXC Technology) en Stefan Collet (Axians Nederland) over hun samenwerking met Equinix en de digitalisatie bij de overheid.

Stefan Collet, manager innovation & business development bij Axians Nederland, belichtte hoe Axians en Equinix de Gemeente Utrecht hebben ontzorgd met onder andere een as a service data storage dienst met technologie van Pure Storage. Verder is Equinix onderdeel van het Axians GAIA concept. GAIA staat namelijk voor het verbinden van architecturen en de onderliggende technologieën tot een voor de klant zo goed mogelijk geïntegreerde datacenter- en hybride multicloud-omgeving.

Joost van den Heuvel, Projectmanager bij Capgemini, besprak de vernieuwing van het Rijksportaal. Het Rijksportaal is het Rijksbrede intranet voor Rijksambtenaren bij alle ministeries. Het is dé digitale toegangspoort tot informatie, kennis en dienstverlening die Rijksmedewerkers ondersteunen in hun werkzaamheden. Het Rijksportaal werkt met een decentraal redactiemodel. Dit betekent dat ministeries hun eigen content beheren. Denk aan nieuwsberichten, artikelen en overige content over hun eigen departement. Het Rijksportaal was toe aan een technische vernieuwing van het onderliggende platform om de artikelen te beheren. Hierbij is ook het platform Equinix ingezet.

Eric Janssen, account CTO bij DXC Technology, besprak hoe zijn bedrijf samen met Equinix het UVW naar een hybrid cloud omgeving heeft geholpen met een duurzaam datacenter.

Partner Ecosystem

Martijn Kooiman, sales director Equinix Benelux, sloot het event af waarbij de kracht van het Equinix Partner ecosysteem werd benadrukt met dat een mooi aanbod heeft voor een flexibele duurzame infrastructuur.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!