Redactie - 09 september 2013

VMworld 2013 stelt datacenter innovatie centraal


VMware viert dit najaar haar 15-jarig bestaan en organiseert voor de tiende keer de VMworld conferentie voor eindgebruikers en channel partners die zich op deze link kunnen inschrijven.

Tijdens VMworld 2013, dat van 15 tot en met 17 oktober in Barcelona plaatsvindt, bouwt VMware voort op de positie die het bedrijf in server virtualisatie heeft bereikt en kondigt het nieuwe technologieën aan die zijn rol van virtualisatiespecialist uitbreidt naar elk domein van hetdatacenter. VMware zegt zijn klanten infrastructuur te bieden waarmee ze de transitie naar het mobiele cloud-tijdperk kunnen maken. Sponsors van VMworld 2013 zijn onder andere EMC, Cisco, Dell, NetApp en HP.

VMworld 2013 bouwt verder op VMware's visie op het software-defined datacenter. Die visie bouwt voort op VMware's erfgoed van servervirtualisatie en berust op dezelfde basisprincipes van abstractie, pooling en automatisering. Het bedrijf voegt flexibiliteit, automatisering en efficiëntie toe aan storage en networking. Dit jaar komt die visie op het software-defined datacenter daadwerkelijk tot leven, aldus VMware.

Deelnemers krijgen meer informatie over nieuwe oplossingen zoals de VMware NSX, VMware Virtual SAN, VMware vCloud Suite 5.5 en VMware vSphere met Operations Management 5.5. Hiermee levert VMware een software-defined datacenter en herdefiniëert de rol van de hypervisor in het datacenter, zo zegt de leverancier.

VMware NSX
VMware NSX biedt dezelfde voordelen die virtualisatie bood aan 'compute', door core netwerkdiensten zoals switching, routing, firewalling en load balancing te leveren in software. Door de netwerkdiensten los te koppelen van de hardware kunnen deze diensten programmatisch worden ontwikkeld, provisioned en beheerd via een onderliggend fysiek netwerk. Hierdoor worden de kosten verlaagd en wordt de flexibiliteit van het netwerk drastisch verbeterd. VMware heeft al met enkele early adopters gewerkt en deze klanten hebben volgens VMware successen bereikt door virtuele netwerken mogelijk te maken binnen hun organisatie.

VMware NSX is gebouwd op een gedistribueerde architectuur en maakt het mogelijk om netwerkdiensten naadloos te schalen, in lijn met de behoefte van de applicatie. Omdat VMware NSX nauw is geïntegreerd met de hypervisor en Layer 2 tot Layer 7-diensten biedt als software, hoeven klanten enkel server-nodes toe te voegen om hun infrastructuur te laten groeien. Dit geïntegreerde platform werkt met VMware- en niet-VMware-omgevingen en biedt de flexibiliteit en openheid waar klanten om vragen zodat zij de meest schaalbare en efficiënte datacenters kunnen bouwen, aldus VMware.

VMware Virtual SAN 
VMware introduceert verder VMware Virtual SAN, een nieuwe softwarematige storage-oplossing die VMware vSphere uitbreidt om server-side flash en direct-attached storage te poolen in één virtueel gedeelde storage array. VMware Virtual SAN is net als VMware NSX gebouwd op een uniek gedistribueerde architectuur die het mogelijk maakt dat storage-diensten naadloos en lineair schalen met de behoeften van de applicatie en hardwarestoringen op disk- of server-niveau herstellen. Klanten kunnen storage-prestaties en -capaciteit uitbreiden door servers toe te voegen indien noodzakelijk. Het is daarnaast volledig geïntegreerd met VMware vSphere en VMware vCenter Server om het beheer te vereenvoudigen. Door VMware Virtual SAN te integreren met de hypervisor heeft VMware de rol van de hypervisor geherdefinieerd om compute- en storage-diensten gevirtualiseerd aan te bieden, op een elastische en flexibele manier.

VMware vCloud Suite 5.5. en VMware vSphere met Operations Management 5.5 
De VMware vCloud Suite stelt klanten in staat om een vSphere-gebaseerde private cloud te bouwen, gebruikmakend van de software-defined datacenter-architectuur. Met de vCloud Suite krijgen klanten de intelligentie om on-demand provisioning, plaatsing, configuratie en de controle van applicaties te automatiseren, gebaseerd op beleid. Hiermee wordt IT operations vereenvoudigd. Dit alles is gebouwd op het vSphere-fundament en VMware zegt te blijven innoveren en nieuwe functies te bieden met vSphere 5.5.

Het leveren van het sofware-defined datacenter
Al deze onderdelen samen bieden volgens VMware een complete oplossing voor het datacenter: compute, netwerk- en security-functies, en storage worden allemaal geleverd door deze laag van automatisering. "Op dit moment is er meer innovatie dan ooit bij VMware. Virtualisatie is de technologie die de transitie naar een nieuw computing-tijdperk mogelijk maakt. Het software-defined datacenter is realiteit en VMware is uitstekend gepositioneerd om klanten te helpen met de transitie naar het mobiele cloud-tijdperk", aldus VMware.

VMworld 2013 wordt van 15 tot en 17 oktober gehouden in Barcelona. Inschrijven kan hier.

 

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!