Redactie - 26 maart 2014

Cisco verzorgde netwerkinfrastructuur tijdens NSS


Cisco verzorgde tijdens de Nuclear Security Summit 2014, die op 24 en 25 maart in Den Haag werd gehouden, de netwerkinfrastructuur. Het bedrijf heeft hiertoe de opdracht gekregen van SSC-ICT Haaglanden na een aanbesteding waarin prijs en kwaliteit bepalend waren.

Ruim 50 wereldleiders waaronder Amerikaanse president Obama namen deel aan de Nuclear Security Summit. Daarnaast waren ongeveer 5.000 delegatieleden en 3.000 journalisten op de top aanwezig. Deze groep communiceerden tijdens deze tweedaagse top met een volledig geïntegreerd vast en draadloos netwerk. Dit netwerk is door Cisco in samenwerking met het NSS-team ingericht en beheerd. Cisco heeft hiervoor een Network Operations Center (NOC) opgezet, waar vanuit het gehele netwerk beheerd werd.

Grootste internationale top ooit
“De Nuclear Security Summit is de grootste internationale top die ooit in Nederland is gehouden. Dit vroeg ook om een netwerk dat op alle punten tot de top behoort, zowel qua schaal als op het gebied van prestaties en beschikbaarheid”, zegt Rob de Wildt, Directeur Publieke Sector Cisco Nederland. “Cisco heeft er samen met het NSS-team voor gezorgd dat de gedelegeerden en de pers probleemloos konden communiceren en werken, zowel via vaste als via draadloze verbindingen, inclusief dataverkeer, video en spraak.”

Alle netwerkapparatuur die tijdens de NSS is ingezet wordt in een later stadium hergebruikt door verschillende Nederlandse ministeries. Het gaat hierbij om alle routers, switches, telefonie, draadloze access points en andere componenten die gezamenlijk het netwerk vormden.

WH
 

Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023 Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023
ALSO BN start week 21

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!