Redactie - 29 maart 2014

Cisco Partner Summit 2014 takeaways (video)

 

Dutchitchannel.nl was aanwezig op de Cisco Partner Summit 2014 die in Las Vegas werd gehouden. Er waren 20 Nederlandse partners aanwezig zoals KPN en Westcon. De redactie verzamelde een aantal nieuwsfeiten van het evenement op basis van de keynotes en vraaggesprekken met het topmanagement, waaronder ceo John Chambers (foto en video).

Winning together

Cisco verkoopt nu voor 80 procent indirect. Cisco is en blijft nauw samenwerken met partners en hen winstgevendheid bezorgen, aldus ceo John Chambers: “Cisco blijft gecommitteerd aan partner-centrische go-to-market model om het verschil te maken. We werken samen met partners en we winnen met partners. Net als vroeger met VoIP en managed services, Unified Computing System (UCS) etc."

The times they are changing

Chambers zegt dat zijn partners en klanten moeten inspelen op veranderingen in markt. Daar zullen partners zich niet altijd bij comfortabel voelen, maar het is nodig. Want 1 op de 3 Cisco partners bestaat over tien tot twintig jaar niet meer. 87 procent van Cisco klanten krijgen komende jaren uitdagingen rond hun omzet. Slechts 11 procent zal zich herstellen. "Klanten verwachten steeds meer van onze technologie dus onze business modellen moeten mee veranderen.”

IoT

Internet of Things heeft een momentum dat uitdagingen en kansen biedt voor Cisco Partners. Cisco heeft een speciaal IoT programma. Applicatie centrische data centers zorgen voor het succes van IoT. Lees meer over Cisco’s IoT-strategie hier.

No. 1

Cisco wil het nummer 1 IT-bedrijf worden in ‘value’ en niet in omvang. In elk segment waar Cisco actief is wil het de eerste of tweede speler zijn. Groeikansen liggen onder andere in cloud- en infrastructuurdiensten aldus Chambers:“We zullen martaandeel pakken. Wij hebben nooit een opkomende markt gemist! We zijn goed in het snel inspelen op nieuwe markten.”

NSA

Cisco had in het eerste kwartaal last van terugvallende verkopen, met name doordat Chinese klanten bang zijn voor backdoors in switches rond het NSA schandaal. Maar John Chambers zegt dat zijn producten geen gaten hebben en er was nooit een verzoek van een overheid is geweest 'om informatie te geven'. "Cisco zal alle klanten in de wereld voorzien van veilige netwerktechnologie, ook in Rusland. We zijn een wereldwijde speler die betrouwbaar is.”

Drive 4,5

Cisco is het ‘drive to 4,5’ programma gestart om de partnertevredenheid te verhogen van de huidige 3,97 waardering (op basis van een maximale waardering van 5). In 2015 moet de waardering naar 4,2 zijn gestegen.

C.L.O.U.D.

Het netwerk is de basis voor cloud, mobile, social, big data. Cisco is daarom een sterke speler in de cloud business geworden en wil dit uitbouwen met InterCloud, aldus Chambers. Volgens onderzoeksbureau Synergy is Cisco nu de grootste speler op het gebied van hybride cloud.

R&D and Buying

Cisco zet in op meer innovatie van zelfontwikkelde producten, zoals software voor de cloud. Maar het bedrijf zal ook specialistische technologieën blijven overnemen net zoals recentelijk het geval was met security leverancier SourceFire en wlan-specialist Meraki, die Cisco het afgelopen jaar een omzetgroei van 100 groei bezorgde.

UCS Blade Server

Cisco ziet groeikansen met zijn Unified Computing System (UCS) blade server die nu vijf jaar bestaat. Concurrenten zijn white label serverleveranciers. HP beaamde eerder dat de white label servermarkt in de EMEA-regio nogal concurrerend van karakter is. Cisco wil zich daarom op het gebied van servers meer onderscheiden met software defined networking (sdn) en software/hardware integratie die leiden tot lagere kosten dan van een white label server.

InterCloud

Cisco introduceerde InterCloud die bestaat uit een mix van public, private en hybride clouds die worden gehost in een datacenternetwerk van Cisco en partners. Hiermee kunnen clouddiensten worden aangeboden, zoals Infrastructure-as-a-Service, Platform-as-a-Service en Cisco cloud services, zoals Hosted Collaboration Solution en Meraki cloud-gebaseerde WiFi omgeving.

Goodbye Silver, hello Gold

Het Cisco partnerprogramma wordt aangepast en de Silver status verdwijnt. Lees meer hier.

Huawei

Cisco beschouwt Huawei als een ‘goede concurrent’ maar weet op wat voor manier de Chinese netwerkleverancier zijn zaken doet, aldus Bruce Klein, senior vice president van Cisco's worldwide partner organization. “Cisco heeft vroeger ook geconcurreerd tegen andere netwerkleveranciers. Ons sterke team weet hoe (Huawei) onze klanten benadert. Wij zullen op lange termijn winnen van Huawei. Huawei heeft de neiging om producten eerst goedkoop aan te bieden en daarna de prijzen te verhogen."

OTT

Cisco beschouwt Over The Top (OTT) spelers als belangrijke klanten en partners ondanks dat ze vaker kiezen voor eigen netwerktechnologie. Volgens Robert Lloyd, Cisco president development en sales, wordt er bijvoorbeeld tussen Google en Cisco nauw samengewerkt op het gebied van samenwerkingsoplossingen in de cloud. Naar verwachting zullen OTT-spelers een grote rol spelen bij Cisco InterCloud rond het bieden van public cloud services. Het gaat hierbij om partijen zoals Microsoft, Yahoo, LinkedIn en Apple.

Bekijk het video interview met Cisco ceo John Chambers

Witold Kepinski

 

Insight BW 27-09 tm 04-10-2023 Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10
Dutch IT Awards Nomineer Nu liggend nieuwsbrief

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!