Witold Kepinski - 26 december 2014

Top-15 video's van 2014 op Dutch IT-channel

In 2015 bleven de videoreportages op Dutch IT-channel onverminderd populair. We hebben er dit jaar ongeveer honderd gemaakt, variërend van interviews tot eventreports verslagen van round tables. Hieronder een overzicht van de vijftien belangrijkste en populairste video's die in 2014 geplaatsts zijn op Dutch IT-channel.

1. Dutch IT Society Event succesvol verlopen

Tijdens het Dutch IT Society Event, dat woensdagmiddag 3 september 2014 voor het eerst werd gehouden bij kasteel Cammingha in Bunnik, kwamen ruim 350 beslissers uit de gehele IT-branche samen om te netwerken. Het evenement werd georganiseerd door Dutch IT-channel en Executive-People en werd mede mogelijk gemaakt door Protinus IT en Computer Profile. Tijdens het evenement werden awards uitgereikt aan DHPA en SSC-ICT. 

2. 'Reis naar de cloud is zwaar'

Welke kansen biedt de cloud voor het kanaal? Dit is een van de vragen die centraal stonden tijdens Canalys Channels Forum 2014. Tijdens dit grootschalige channel-evenement in Cannes organisserden Dutch IT Channel en Ingram Micro een ronde tafel-discussie waar Nederlandse resellers met elkaar discussieerden over dit thema. In deze video-update vanaf Canalys spreekt Witold Kepinski, Hoofdredacteur van Dutch IT Channel, met Thijs Vink, Director Advanced Solutions Benelux bij Ingram Micro en Anton Loeffen, CEO van Eshgro.

3.  Videoreportage Dutch IT Channel Cup 2014

Videoreportage van de Dutch IT Channel Cup 2014 die voor de tweede keer werd gehouden voor ruim 130 kopstukken uit de Nederlandse IT-channel.

4. Reportage HP Crosstalk 2014 (video)

Jaarlijs komen honderden business partners naar de jaarlijkse update van de directie en channelteam van HP Nederland. We spraken onder andere met Marco Lesmeister en Remco van Dijk die zorgen voor meer partner business. Dat wordt ook beaamt door Rob Vissers van i3 groep.

5. Bezoek aan de Lotus F1-fabriek

32 servers gaan er iedere race mee met het Formule 1-team van Lotus. Het bouwen van een Formule 1 racewagen en het rijden van een race is niet meer mogelijk zonder ICT. In de Formule 1 gaan grote hoeveelheden data om, die ook nog eens in hoog tempo moeten worden verwerkt en geanalyseerd. Een van de bedrijfskritische systemen waar Lotus mee werkt in de fabriek is Microsoft Dynamics. Hiermee wordt het volledige proces gestroomlijnd, van testen en ontwerpen tot bouwen van de auto. Dutch IT-channel bracht een bezoek aan de fabriek van Lotus in Enstone, Engeland, en sprak daar onder meer met Thomas Mayer, Chief Operating Officer bij Lotus F1 Racing, over het belang van ICT en de samenwerking met Microsoft.

6. Videoreportage OpenStack Conference 2014

De eerste OpenStack Conference in Nederland werd gehouden in 't Spant in Bussum. De conferentie over de voordelen van het open source cloud platform OpenStack werd mogelijk gemaakt door Fairbanks, Cisco, HP, Red Hat, SUSE, Arista, Cloud VPS, Dell, Evault en Splendid Data.Dutch IT-channel sprak tijdens de conferentie met met Erik Monninkhof (ceo Dupaco Distribution), Ruud Harmsen (ceo Fairbanks)  en Alan Clark (voorzitter OpenStack en vice president SUSE) over de voordelen van OpenStack.

7. Video: Juniper Networks Partner Summit 2014

In Scheveningen vond weer de jaarlijkse partnersummit plaats van Juniper Networks. Het team van Dutch IT Channel was daarbij aanwezig en sprak onder meer met James Worrall en Nico Siebelink over de nieuwe partnerstrategie van Juniper Networks. Tevens was er een gesprek met Toos Heemskerk van Not for Sale, een organisatie die strijdt tegen mensenhandel, en die al jaren wordt gesteund door Juniper.

8. Dell Solutions Tour 2014

IT moet opstaan en de motor worden achter de vernieuwing van de maatschappij, niet de rem. Dit was de boodschap van Jeannine Peek, Algemeen Directeur Dell Nederland, tijdens de Dell Solutions Tour 2014 die plaatsvond in de Amsterdam Arena. Partners spelen daarin een cruciale rol, betoogt Jeroen Hagen, Channel Director Northern Europe bij Dell in deze reportage.

9. Oracle Partner Awards 2014

In Scheveningen werden in juni 2014 de Oracle Partner Awards uitgereikt. Tegelijkertijd werd geld ingezameld voor More2Win, een organisatie die zich inzet voor goede doelen tijdens het WK in Brazilië. Dutch IT Channel was aanwezig, en sprak met Reinier Van Grieken, Managing Director van Oracle; Bas Diepen, Director Alliances & Channels Benelux bij Oracle; Arno Nienhuis, Sr. Director Systems BeNeLux bij Oracle; Paul Uijtewaal, CEO AMIS; Ed Pieters, eigenaar Cadran Consultancy en Jessi Alberda van More2Win.

10. Avnet en IBM maken van business partners topspelers

IT-distributeur Avnet Technology Solutions organiseerde weer de IBM Storage Societé in de Harbour club Amsterdam. Daar kregen de IBM Business Partners een update over de storage business en hoe Avnet hen uitgebreide ondersteuning biedt, onder andere rond sales en marketing. IBM Storage Societé werd afgesloten met een inspirerende sessie van oud-doelman Hans van Breukelen met als titel ‘WK Focus, Teaming & Success’. Hij vertelde onder andere dat je succesvol kan worden door anders te gaan denken en in een prettig teamverband te werken.

11. Fujitsu visie op Human Centric Intelligent Society

"We zijn in Nederland de grote onbekende", zegt Bas de Reus, managing director van Fujitsu Nederland. Tijdens de Fujitsu World Tour zetten zijn bedrijf dan ook een breed beeld neer van het aanbod, van de bekende hardware tot de minder bekende services en solutions. De toekomstvisie van Fujitsu laat zich samenvatten als de Human Centric Intelligent Society. Het team van Executive People en Dutch IT Channel sprak hierover met Bas de Reus en CTO Joseph Reger.

12. EMC Partner Update

Miljoenen apps en mobiele devices zorgen voor een radicale verandering van de ICT. Zowel leveranciers als partners moeten hierop inspelen met nieuwe businessmodellen en samenwerkingsverbanden. EMC heeft daarom bij de laatste editie van EMC World in Las Vegas afscheid genomen van het oude partnerporgramma Velocity. In Nederland werden de partners vervolgens tijdens een speciale Partner Update bijgepraat over het nieuwe programma. Dutch IT Channel was aanwezig en maaakte een reportage over de transitie die EMC doormaakt.

13. Cisco Partner Awards

Cisco heeft in 2014 tijdens een feestelijk diner dertien Cisco Partner Awards uitgereikt. Fred Gerritse, Directeur Partner Organisatie & Commercial Segment bij Cisco Nederland, reikte samen met presentatrice Pernille La Lau de awards uit aan de partners die een grote groei hebben gerealiseerd of die zich origineel wisten te onderscheiden.De redactie van Dutchitchannel.nl was er exclusief bij en maakte een sfeerverslag in beeld. We spraken onder andere met winnaars NetApp, KPN en Imtech. Bekijk de video.

14. IBM Pulse 2014

IBM toonde op Pulse 2014 de toekomst van cloud. Executive People sprak met een aantal deelnemers over de reeks aankondigingen rond het cloud-portfolio van IBM. Aan het woord komen IBM-klant Will Otten van De Nederlandsche Bank, IBM-klant Martijn van Zoeren van Dutch Cloud en Peter van den Muijsenberg van IBM-partner SLTN.

15. Insight Technology Show 2014

Enkele honderden klanten en partners van Insight bezochten de Insight Technology Show 2014 in de Passenger Terminal in Amsterdam. Voorafgaand aan dit evenmement vond er een executive breakfast plaats voor CIO's in hotel The Grand. De aanwezigen luisterden onder meer naar een keynote van oud-minister en ICT-ondernemer Jan Kees de Jager. Tevens organiseerde Executive People een paneldiscussie over de Nexus of Forces.
In de videoreportage komen aan het woord Frank Hoekstra, Vice President Benelux Insight; Stefan Duijndam, Director of Sales & Volume Business Management bij Ingram Micro; Michael Guggemos, CIO Insight; Lotte de Bruijn, Directeur Nederland ICT; Michiel Steltman, Directeur DHPA; Frits Bussemaker, Partner CIONET en Danny Frietman, Moderator bij de Executive People paneldiscussie.

Cloudian BW - week 11/12-2023 Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023
ALSO BN start week 21

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!