Witold Kepinski - 04 november 2016

Cisco CMO Karen Walker belicht Digital Marketing Strategie voor partners

Cisco ondersteunt zijn partners volop met digital en mobile marketing. Hierbij wordt met demand generation het merk van Cisco en betrokken partners sterker gepositioneerd als leverancier van onder andere cloud, IoT, software, security, datacenter, collaboration en core netwerken en routers. Partners krijgen verder meer inzicht in wat klanten willen aanschaffen. Dutch IT-channel spreekt hierover in een video interview met CMO Karen Walker tijdens de Cisco Partner Summit 2016 in San Francisco.

Cisco biedt zijn partners wereldwijd resources om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met digitalmarketing zodat ze nauwer klantcontact krijgen en verder kunnen groeien. Digital marketing is de zuurstof die Cisco aan zijn partners geeft waarmee hij zijn organisatie klantvriendelijker maakt, net als een Airbnb of Uber. Daarmee bouw je een sterk merk en biedt je een goede customer experience (cx). Dat wordt belangrijker dan product en prijs aldus Walker. Op Cisco Partner Marketing Central (PMC) zijn de demand-generation tools beschikbaar, aldus Walker.

Digital marketing is ook goedkoper dan advertenties of TV-makers. Dat heeft Cisco zelf ondervonden met zijn eigen digital marketing campagne die vooral werd gevoerd via online, social media en video. Het merknaam Cisco werd daardoor verstevigd en steeg aanzienlijk in waarde aldus een onderzoek van Interbrand. 

Engage

Cisco introduceerde begin 2016 het Partner Engage programma die partners met ondersteunt met nieuwe 'digital marketing' tools om klanten van oplossingen te voorzien die hun helpen in hun digitale transformatie en business. Partner Engage biedt een digitaal pakket met analytics en campagne reportages voor partners waarmee ze hun marketing en sales optimaliseren. Partner Engage is gebaseerd op marketing velocity, partner marketing central, digital demand services en digital marketing experts. Vandaag de dag en de toekomst belangrijk om de beste klantervaring te leveren waarbij klanten gefascineerd worden met goede oplossingen die hen helpen in hun business. De klant moet centraal staan en help hen de digitale transformatie die nu plaatsvindt. Hierbij heeft Cisco een mantra voor: ‘connect, engage & amaze’. Volgens Cisco gaat het bij connect om nauw persoonlijk contact met de klant te onderhouden. Daarbij kan de Cisco partner zoveel mogelijk real-time data over de klant verzamelen en met die informatie strategisch de klant te benaderen en te helpen. Daarna volgt ‘engage’ om met alle verzamelde data contact met de klant te maken. Vervolgens is het met ‘amaze’ de taak om de klant te overweldigen met krachtige oplossingen zodat ze blijven terugkomen.

Door: Witold Kepinski

Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023 Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
ALSO BN start week 21

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!