Redactie - 28 december 2016

Tesla radar technologie voorspelt ongeluk op Nederlandse snelweg

In een dashcamvideo die dinsdag online verscheen is te zien dat de autopilot van een Tesla Model X al in de remmen gaat voordat een ongeluk daadwerkelijk gebeurd is. Het filmpje werd door Hans Noordsij geüpload en zou volgens de dashcambeelden dinsdagmiddag om 16.00 uur opgenomen zijn opde A2 bij Eindhoven. In de video is te zien dat de Tesla Model X, waar de dashcam in gemonteerd is, hard in de remmen gaat voordat er iets te zien is. De radar in de wagen kan onder en langs omliggende auto's kaatsen en ziet dus al dat een aantal voorliggers hard remmen. Degene in de Opel Corsa voor hem, waar de radartechnologie uiteraard niet in zit, merkt dit niet op en knalt vol op de zwarte Hyundai.

Het indrukwekkende aan de video is dat er al een harde piep van de Forward Collission Warning te horen is voordat de voorliggende auto remt. Een fractie later is pas te zien waarom de Model X in de remmen gaat, wanneer het ongeluk plaatsvindt - iets dat de chauffeur nooit had kunnen zien aankomen.

8.0 software

Bij de uitrol van softwareversie 8.0 in september werd de radar die al sinds oktober 2014 in Tesla's zit geactiveerd als primaire sensor. Hierdoor is het voor de auto niet meer nodig om visuele bevestiging te krijgen bij het ingrijpen. Dat dit praktisch van groot belang is bewijst deze video.

De inzittenden van de auto's die betrokken waren bij de aanrijding zijn afgevoerd naar het ziekenhuis en kwamen er lichtgewond van af.

Bekijk de video op Twitter.

In samenwerking met Datanews

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!