Witold Kepinski - 20 september 2017

Arrow Global Delivery Services ondersteunt bij internationale leveringsdeals

Reselles kunnen internationaal groeien met Arrow Global Delivery Services zo meldt Bart van Rheenen, directeur van Arrow ECS Benelux. Global Delivery Services is een dienst die Arrow sinds een jaar wereldwijd aan zijn resellers aanbiedt. Het is een exportdienst waarbij Arrow resellers ondersteunt bij het sluiten en nakomen van internationale leveringsdeals. Dit maakt het mogelijk voor Arrow resellers, ongeacht hoe groot of klein ze zijn, om zaken te doen met multinationals en wereldwijd goederen aan de deur af te leveren.

Arrow biedt in zo’n honderd landen de zogeheten Delivered Duty Paid dienst – DDP - waarbij Arrow het hele exportproces faciliteert. "Arrow haalt het product bij de fabriek op, transporteert en exporteert het en regelt de btw en invoerrechten. Vervolgens levert Arrow het aan de deur af en als er is getekend voor ontvangst, wordt er gefactureerd", zegt Van Rheenen.

Daarbij zorgt Arrow ook dat er wordt voldaan aan lokale regelgeving, bijvoorbeeld omtrent Dual Use. wanneer een product voor zowel commerciële als militaire doeleinden kan worden gebruikt, moet er officiële toestemming zijn om het te exporteren. Dat gaat voor meer producten op dan je misschien zou denken, aldus Van Rheenen. "Hardware met encryptietechnologie voor breedbandoptimalisatie is een voorbeeld."

Arrow heeft teams van import/exportspecialisten en juristen aangesteld puur voor deze dienstverlening. Met Global Delivery Services vergroot Arrow de reikwijdte van zijn resellers substantieel. "Ze kunnen internationaal goederen aan de deur leveren tegen een fractie van de kosten", aldus van Rheenen.

WK

Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023 Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!