Redactie - 30 oktober 2017

IT4Kids gala in beeld met Mirjam Roos en Jordy Kool

IT4Kids haalde onlangs maar liefst 418.000 euro op tijdens haar benefietgala in Hotel van Oranje te Noordwijk. De stichting overtreft hiermee de 219.000 aan opbrengsten van het gala van het jaar ervoor. De opbrengsten worden verdeeld onder goede doelen die zich inzetten om kinderen in Nederland aan het sporten te krijgen die dat op dit moment om financiële redenen niet kunnen. Stichting IT4Kids, waarvan Infotheek ceo Jordy Kool een founder is, steunt goede doelen die zich inzetten voor kinderen en sport. De stichting stelt bedrijven en organisaties in staat oude hardware te doneren. De restwaarde van deze hardware wordt via IT4Kids gedoneerd aan organisaties of projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen – veelal middels sportactiviteiten. Primaire partners voor dit jaar zijn onder andere de Krajicek Foundation en Stichting Schooljudo. Witold Kepinski, Hoofdredacteur Dutch IT-channel sprak tijdens het gala in een video interview met Infotheek directieleden Jordy Kool en Mirjam Roos.

Het geld tijdens het gala werd onder meer opgehaald door tafelverkoop, een loterij en een veiling met unieke veilingitems als een compleet verzorgde Ibizatrip, een circuitdag op Zandvoort met Max Verstappen en chef-kok Klaas van Winsen aan huis. De 390 gasten, waaronder tal van Nederlandse topsporters genoten gedurende de avond onder meer van een uitgeserveerd 3-gangen diner en gevarieerd entertainment. Het gala werd gehost door Gordon. Verder waren andere bekende Nederlanders aanwezig zoals Michiel van Praag.

Sport

Stichting IT4Kids zet zich in voor kinderen die om financiële redenen niet kunnen sporten toch aan het bewegen te krijgen. ,,Dit zijn er in Nederland zo’n 400 duizend”, legt Roos uit. ,,Wij zien sport als een belangrijk middel voor kinderen om fit te blijven en belangrijke waarden als respect, samenwerken en vertrouwen te ontdekken. Opbrengsten halen wij uit gedoneerde restwaardebedragen van gebruikte IT-apparatuur, vrije donaties en sinds vorig jaar ons mooie gala”, vertelt Roos. Het gala van dit jaar bracht maar liefst 418.000 euro aan opbrengsten op. ,,Daar zijn we als relatief jonge stichting ontzettend trots op”.

http://it4kids.com

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!