Redactie - 07 november 2017

Cisco en partners in transitie

Cisco organiseerde onlangs zijn Cisco Partner Summit 2017 in Dallas, Texas. De netwerkgigant belichte zijn intuïtieve netwerkplatform en tweakte onder andere zijn partnerprogramma om alle betrokken channel partners zoals IT-dienstverleners en reselllers te ondersteunen in de veranderende markt. Daarbij wordt onder andere meer focus gelegd op softwareverkoop op basis van een recurring omzet en services. Witold Kepinski, Hoofdredacteur Dutch IT-channel, was erbij en sprak in een video interview met Daan de Groot, Head of Partner Organization bij Cisco.

Er werden tal van aankondigingen voor partners gedaan. Cisco Systems biedt nu één beheeroverzicht voor Cisco Meraki en Cisco on-premises omgevingen door integratiemogelijkheden via Cisco Meraki DNA Center. Deze oplossing omvat gecentraliseerd netwerkmonitoring en dashboardbeheer.

Cisco en Google hebben verder tijdens de Cisco Partner Summit 2017 in Dallas Texas enkele duizenden aanwezige channel partners warm gemaakt voor hun propositie.  Verder werd de nieuwe Cisco Spark Assistant aangekondigd. Dit is een speciaal voor het bedrijfsleven en overheden ontwikkelde stemassistent voor (virtuele) vergaderingen.

Cisco gaat ook nauwer samenwerken met software specialist ConnectWise om de creatie van managed IT-diensten te stroomlijnen. De partijen bieden de diensten op basis van Cisco cloud-managed technologie en ConnectWise Unite met de Cisco portal vanuit een enkele interface. Zo wil Cisco zijn partners zoals MSPs helpen hun zakelijke handelstransacties gemakkelijk te beheren en sneller beheerde IT-diensten op te zetten.

Tot slot hebben Open Line en Telindus awards gewonnen tijdens de Cisco Partner Summit 2017.

Cloudian BW - week 11/12-2023 NTT BW start 31-5 TM 14-6
Commvault BN/BW 30-05 tm 07-06-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!