Redactie - 05 november 2018

IT4kids benefietgala 2018 in Huis ter Duin feestelijk geslaagd (video)

IT4Kids heeft ruim 400 duizend euro te hebben opgehaald tijdens haar benefietgala in Huis ter Duin te Noordwijk. De opbrengsten worden verdeeld onder goede doelen die zich inzetten om kinderen in Nederland aan het sporten te krijgen die dat op dit moment om financiële redenen niet kunnen. De stichting heeft zich ten doel gesteld in drie jaar tijd ruim 50.000 kinderen te ondersteunen. Witold Kepinski, hoofdredacteur Dutch IT-channel, sprak tijdens het gala in een video update met IT4kids kopstukken Lara Kool, Mirjam Roos en Willem van den Nieuwenhuijzen die namens HP als hoofdsponsor aanwezig was.

Rick Bransteder

Het geld werd onder meer opgehaald door tafelverkoop, een loterij en een veiling met unieke veilingitems zoals het maken van je eigen champagne in Frankrijk, een diner bij El Celler Can Roca en een bezoek aan het Rijksmuseum na sluitingstijd. De ruim 400 gasten regen gedurende de avond onder meer gevarieerd entertainment gepresenteerd. Zo werden optredens verzorgd door onder andere Kimberly, Jacques Houdek en de FAFA showdancers. De organisatie lag wederom in handen van BRNDRZ, die zich met ruim 200 man inzette op deze avond. Het gala werd gehost door Rick Brandsteder.

Doneren gebruikte IT hardware

Oprichter en ambassadeur Jordy Kool: "Het was een geweldige avond. Zoveel mensen zijn begaan met het lot van de kinderen uit onze doelgroep. Het is hartverwarmend hoe er samen gedacht wordt op zo’n avond over hoe we met elkaar meer kunnen doen." Stichting IT4Kids zet zich in voor kinderen die om financiële redenen niet kunnen sporten toch aan het bewegen te krijgen. "Dit zijn er in Nederland ruim 400 duizend", legt Kool uit. "Wij zien sport als een belangrijk middel voor kinderen om fit te blijven en belangrijke waarden als respect, samenwerken en vertrouwen te ontdekken. Opbrengsten halen de vrijwilligers uit de restwaarde van gedoneerde gebruikte IT-apparatuur, vrije donaties en dit gala", vertelt Kool.

Michael van Praag, ambassadeur van IT4Kids, benadrukte hoe belangrijk het is dat alle kinderen kunnen sporten.

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!