Witold Kepinski - 16 juni 2023

MSP business update met Victor Raessen - SalesBuildr en Nico Riphagen - Arcus IT

CloudLunch en Dutch IT Channel kijken terug op een geslaagde Modern MSP Day dat op 7 juni plaatsvond in InnStyle in Maarssen. Ruim honderd MSP’s waren aanwezig samen met tientallen sponsor partners zoals IT-leveranciers, service providers en IT-distributeurs. De redactie van Dutch IT Channel sprak ter plekke in een video update met diverse sprekers en strandhouders onder wie Victor Raessen van SalesBuilder en Nico Riphagen van Arcus IT.

Het Modern MSP event is speciaal georganiseerd voor channel partners zoals Managed Service Providers (MSP’s), resellers, VARs, system integrators die managed services in hun bedrijfsportfolio hebben of gaan opnemen. Door een IT managed services aanbod verkrijgt een MSP goede wederkerende marges. Met betrouwbare IT-toepassingen weten klanten van een MSP wat voor diensten ze krijgen en hoeveel het exact gaat kosten.

Het is tijd voor de MSP om zich te specialiseren zo zei Victor Raessen, Founder van Salesbuildr tijdens een Deep Dive Sessie op de Modern MSP Day. Veel MSP’s verkopen generieke oplossingen aan iedereen. Raessen vertelde je waarom het tijd is om je te specialiseren en hoe je dat kunt doen. Salesbuildr maakt gebruik van Chat-GPT om een propositie uit te werken voor zijn doelgroep en liet ter inspiratie een uitgewerkte portal zien.

Hoe Arcus IT Standaardisatie in de Moderne Werkplek toepast was een sessie van Nico Riphagen, Commercieel Directeur, Arcus IT. Nico Riphagen nam de aanwezigen mee in de reis naar standaardisatie. Hierbij vertelde hij over de keuzes die zij hebben gemaakt en de valkuilen die het met zich meebracht. De aanschaf van een tool als Ydentic is een eerste stap richting standaardisatie maar het gaat daarnaast om een nieuwe manier van werken.

Modern MSP Marketplace

Het Modern MSP event gaf bezoekers inzicht in de laatste ontwikkelingen voor MSP’s omtrent commercie, nieuwe technologie als AI, en de eigen automatisering van MSP’s. Het event biedt een mix van technologische visies rond managed services met live demo's op de MSP Marketplace, verkoop- en marketingtips en -methodes. De laagdrempelige sfeer gecombineerd met de ontspanning maakte zorgde voor een uniek Fun & Future event dat werd afgesloten met een gezellige BBQ en netwerkborrel.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!