Martijn Kregting - 11 juli 2023

Michael Covington, Jamf: 'We helpen het groeiende gebruik Apple-devices in goede banen te leiden'

Security is ook op Apple-devices allerminst gegarandeerd. Wie gelooft dat zijn of haar zakelijk gebruikte Mac of iPhone niet gehackt kan worden door cybercriminelen, kan snel bedrogen uit komen. Michael Covington, VP of Portfolio Strategy, Jamf, benadrukt dan ook het belang om niet alleen het beheer van Apple-devices op orde te brengen, maar ook de beveiliging. "Apple staat bekend om zijn grote weerbaarheid, maar het groeiend zakelijk gebruik trekt ook cybercriminelen aan."

Dutch IT Leaders-hoofdredacteur Martijn Kregting sprak met Covington tijdens Jamf Nation Live Amsterdam op 20 juni. Hier waren ruim 350 partners en klanten van de aanbieder van een management- en security-platform voor Apple-devices aanwezig. De VP of Portfolio Strategy drukte hen onder meer op het hart hoe belangrijk het is om alle aanvalsvlakken voor cybercriminelen te blokkeren. Zo zijn onjuist geconfigureerde devices een minder bekend, maar makkelijk ingang tot het bedrijfssysteem. Dat kan om iets simpels gaan zoals het ontbreken van wachtwoorden. "Voorheen zagen we minder aanvallen dan nu, maar dat is veranderd omdat in steeds meer organisaties het gebruik van Apple-devices een kritieke massa heeft gekregen."

Verder onderstreepte Covington de noodzaak van het toepassen van zero trust - waarvoor Jamf inmiddels een eigen concept (Trusted Access) ontwikkeld heeft - en doken we in de kansen en uitdagingen die de snelle opkomst van (generative) AI biedt. "We passen zelf AI steeds meer toe in onze dienstverlening. Maar we moeten onze klanten ook beschermen tegen het negatieve gebruik van AI."

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!