Marco van der Hoeven - 20 november 2023

Veeam bij VMware Explore: ’Onderschat effect van AI niet’

‘Veel mensen overschatten op dit moment de kracht van AI, maar onderschatten juist het effect voor de toekomst’ zegt Edwin Weijdema van Veeam in deze reportage vanaf VMware Explore in Barcelona. Het team van Dutch IT Channel en Dutch IT Leaders sprak met hem over de trends en aankondigingen die tijdens dit event zijn gedaan, waaronder sovereign cloud, generatieve AI en Veeam versie 12.1.

Veeam Software, aanbieder van modern datamanagement, kondigde eerder dit jaar zijn nieuwe Veeam Data Platform aan: een platform dat meer geavanceerde gegevensbescherming dan voorheen, herstel voor on-premise én voor de hybride cloud. 

Het Veeam Data Platform, dat ook Veeam Backup & Replication (VBR) v12 omvat, biedt veilige back-ups en snel en betrouwbaar herstel om bedrijven draaiende te houden, aldus Veeam.

Het Data Platform biedt drie belangrijke, verbeterde pijlers ten opzichte van het eerdere Veeam-portfolio. Betere bescherming van data tegen onder meer ransomware; proactieve monitoring en analytics; recovery orchestration. 

Daarnaast focust het platform op ondersteuning voor de hybride cloud, met aandacht voor eenvoud en kostenbeperking.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!