Martijn Kregting - 30 april 2024

Jet de Ranitz, bestuursvoorzitter SURF: 'Gebruik je boerenverstand bij inzet AI'

Meer dan honderd CIO’s en andere IT beslissers bezochten op 23 april de Future of Business Technology middag van Dutch IT Media in De Loods in Rijswijk. Het hoofdonderwerp was data en AI, maar er kwamen nog veel meer onderwerpen aan bod. Martijn Kregting, hoofdredacteur van Dutch IT Leaders sprak op dit evenement onder meer met Jet de Ranitz, bestuursvoorzitter van SURF en spreker tijdens het evenement. Haar belangrijkste boodschap: ook met AI moet je gewoon je boerenverstand gebruiken.

Tijdens een gevuld middagprogramma in De Loods in Rijswijk, gaven behalve De Ranitz (voorzitter Raad van Bestuur, SURF) ook Lennert L'Amie (CIO Schiphol Group), Hessel Dikkers (CIO NS) en (Arjen de Graaf, CIO Nederlandsche Bank) een kijkje in de ambities en uitdagingen van hun organisaties – of de ecosystemen die zij faciliteren - in een snel digitaliserende wereld. Daarnaast gingen Lieke Hamers (CFO Dell), Hawre Rahimi (voormalig Tweede-Kamerlid VVD) en Lennert L'Amie in op zaken zoals de rol van IT-vendors en de overheid als het gaat om innovatie middels onder meer (gen AI).

De komende week illustreren we met video-interviews de boodschappen die de sprekers en leden van de paneldiscussie op 23 april hebben willen overbrengen, de ambities en ervaringen die zij vanuit hun organisaties gedeeld hebben, met als belangrijkste gemene delers: IT moet het gewoon doen; digitalisering is meer een culturele dan een technologische kwestie; een IT-leverancier die een CIO zegt hoe hij moet innoveren krijgt snel de deur gewezen; de overheid zet stappen op gebieden als AI-regulering maar dient ze in ook in de praktijk te brengen; en een kritische houding betekent niet dat het moeilijk zaken doen is met een organisatie zoals SURF, maar gewoon duidelijkheid schept.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!