Martijn Kregting - 01 mei 2024

Lennert L'Amie, CIO Schiphol: 'Durf te falen tijdens je innovatiereis'

Meer dan honderd CIO’s en andere IT beslissers bezochten op 23 april de Future of Business Technology middag van Dutch IT Media in De Loods in Rijswijk. Het hoofdonderwerp was data en AI, maar er kwamen nog veel meer onderwerpen aan bod. Martijn Kregting, hoofdredacteur van Dutch IT Leaders sprak op dit evenement onder meer met Lennert L’Amie, CIO van Schiphol Group en zowel spreker als paneldiscussielid tijdens het evenement. Iets dat hij graag wilde overbrengen op de bezoekers was: durf te falen, maar doe het snel en leer er van, zodat je een volgende keer succesvol kan zijn.

Tijdens een gevuld middagprogramma in De Loods in Rijswijk, gaven behalve L’Amie ook Jet de Ranitz (bestuursvoorzitter SURF), Hessel Dikkers (CIO NS) en (Arjen de Graaf, CIO Nederlandsche Bank) een kijkje in de ambities en uitdagingen van hun organisaties – of de ecosystemen die zij faciliteren - in een snel digitaliserende wereld. Daarnaast gingen Lieke Hamers (CFO Dell), Hawre Rahimi (voormalig Tweede-Kamerlid VVD) en L'Amie tijdens de paneldiscussie in op zaken zoals de rol van IT-vendors en de overheid als het gaat om innovatie middels onder meer (gen AI).

De komende week illustreren we met video-interviews de boodschappen die de sprekers en leden van de paneldiscussie op 23 april hebben willen overbrengen, de ambities en ervaringen die zij vanuit hun organisaties gedeeld hebben, met als belangrijkste gemene delers: IT moet het gewoon doen; digitalisering is meer een culturele dan een technologische kwestie; een IT-leverancier die een CIO zegt hoe hij moet innoveren krijgt snel de deur gewezen; de overheid zet stappen op gebieden als AI-regulering maar dient ze in ook in de praktijk te brengen; en een kritische houding betekent niet dat het moeilijk zaken doen is met een organisatie zoals SURF, maar gewoon duidelijkheid schept.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!