Martijn Kregting - 04 juni 2024

Varshaa Pallaath, SkyKick: Goede security basis voor succes

Martijn Kregting (Dutch IT Channel) gaat in gesprek Varshaa Pallaath, director product marketing by SkyKick: over wat de cloud-management aanbieder op het gebied van Microsoft 365 het komende jaar in petto heeft voor het partner-kanaal, over de uitdagingen waarmee het deze partners wil helpen en over wat hun klanten wel en niet kunnen doen met AI-toepassingen zoals Co-Pilot van Microsoft.

Belangrijke trends zijn voor het komende jaar onder meer veranderingen en kansen op licentiegebied, het optimaliseren van het gebruik van nieuwe Microsoft 365/Copilot-tools en de impact van de (in Nederland uitgestelde) NIS2-regulering. Zo kan het mkb nu ook gebruik maken van veel van de mogelijkheden van Copilot, iets waarin SkyKick partners ondersteunt.

Security steeds belangrijker

"Security wordt steeds belangrijker", stelt Pallaath. "Wij hebben daar de afgelopen jaren al instrumenten zoals Security manager voor ontwikkeld, waarmee partners eenvoudiger, geautomatiseerd en schaalbaar updates kunnen uitrollen die hun klanten veiliger maken. Daar is in mei Security Navigator bij gekomen. Hiermee kunnen partners datagedreven de juiste security-features voor de Microsoft 365-omgeving van en met hun klanten in beeld krijgen, compleet met gepersonaliseerde rapporten voor die klanten."

Op deze manier wil SkyKick er ook voor zorgen dat partners de juiste tools in handen krijgen om hun mkb-klanten te helpen bij het concreet krijgen van wat nu vaak nog abstracte security-behoeften zijn, zeker in het licht van de komende NIS2-regels. "Daarbij gaat het niet alleen om de security-component, maar ook om het verzorgen van een back-up die aan de NIS2-eisen voldoet, iets waar vaak niet aan gedacht wordt."

Succesvol gebruik Copilot

En, stelt Pallaath tot slot, een goede security is ook onderliggend aan het goed kunnen gebruiken van een tool zoals Copilot. "Een belangrijke voorwaarde om Copilot goed in te zetten, is bijvoorbeeld dat de onderliggende beveiliging van bijvoorbeeld data op orde is. Als die beveiliging niet op orde is, als je niet het juiste beleid en toestemmingen hebt, dan zul je Copilot suboptimaal gebruiken. En uiteraard een Backup van je Data zodat deze veilig is en je Copilot optimaal kunt gebruiken. Die data vormt namelijk mede je concurrentievoordeel, en die moet optimaal beschermd worden als je wil dat je klant en jijzelf als partner hiermee succes weet te boeken.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!