Wouter Hoeffnagel - 13 mei 2020

COVID-19 zet IT-systemen van bedrijven onder druk

De huidige COVID-19 uitbraak zet zorgsystemen wereldwijd onder druk. Veel landen zetten in op 'flatten the curve'. Het aantal nieuwe besmettingen wordt hierbij geremd om ruimte te scheppen voor de behandeling van zieken, zonder ziekenhuizen te overbelasten. Er zijn geluiden dat indien honderden nieuwe patiënten tegelijk bij een ziekenhuis arriveren terwijl hier slechts een beperkt aantal isolatiekamers beschikbaar zijn, ziekenhuis triage moeten uitvoeren. Zij moeten hierbij uitzonderlijke beslissingen nemen over wie wel en niet behandeld wordt, afhankelijk van de ernst van hun besmetting en overlevingskansen.

De IT-systemen in veel organisaties staan op dezelfde manier onder druk. Hoewel thuiswerken al zeker een decennium een veelvoorkomende optie is, is het ongebruikelijk hoeveel mensen nu thuiswerken. Veel IT-managers zijn voorbereid om een klein percentage (doorgaans 10%) van de werknemers te laten thuiswerken voor een periode van enkele weken of maanden. De IT-afdeling in de meeste organisaties staat dan ook onder druk op vergelijkbare wijze met het zorgsysteem.

In een blogpost gaat Keren Emil van eG Innovations in op wat IT-teams kunnen doen om werknemers te ondersteunen bij thuiswerken. Lees verder in de Engelstalige blogpost.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!