Redactie - 19 februari 2021

Huawei is gecommitteerd aan de Europese Green Deal

Huawei is gecommitteerd aan de Europese Green Deal image

De Europese Commissie heeft een ambitieuze doelstelling voor de Europese Unie gesteld, namelijk om tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent te worden. Dit is het hoofddoel van de Europese Green Deal, een actieplan waarmee de EU een mondiale groene leider kan worden en de mondiale milieunormen kan verbeteren. Om dit doel te bereiken, zal de EU niet alleen moeten investeren in milieuvriendelijke technologieën, maar ook moeten rekenen op in Europa gevestigde sleuteltechnologiebedrijven, zoals Huawei.

Nadat ze de eerste vrouwelijke president van de Europese Commissie was geworden, verklaarde Ursula von der Leyen duidelijk dat klimaatactie de kern van haar voorzitterschap zal vormen, en introduceerde ze de Europese Green Deal net na haar aantreden in december 2019. Volgens dit plan zal de EU de netto-uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 verminderen en de groei geleidelijk loskoppelen van het gebruik van hulpbronnen. Voor de EU is deze nieuwe deal meer dan een simpele reeks initiatieven om de klimaatverandering aan te pakken, het is ook een nieuwe groeistrategie die de economische ontwikkeling bevordert, nieuwe banen creëert en een duurzamere Europese economie opbouwt.

Bij het behalen van deze milieudoelstellingen zullen nieuwe technologieën een centrale rol spelen. Met andere woorden, digitale transformatie zal als katalysator werken voor een duurzame economie. Digitalisering zal Europeanen in staat stellen de voor milieubescherming benodigde informatie te delen, het gebruik van natuurlijke hulpbronnen te verbeteren, de uitvoering van klimaatbeleid te monitoren en milieuvriendelijkere mobiliteits-, landbouw- en voedselsystemen te creëren. Daarom zijn digitalisering en duurzaamheid onvermijdelijk met elkaar verbonden, en zal de gemeenschappelijke implementatie ervan noodzakelijk zijn om economische groei te bereiken na de COVID-19-crisis. Annika Hedberg, hoofd van het programma Duurzame welvaart voor Europa van het European Policy Centre (EPC) stelt het als volgt: “het op elkaar afstemmen van het digitale en groene transitiebeleid van de EU heeft een enorm potentieel en moet centraal komen te staan in de inspanningen van de Unie om een concurrerende en duurzame klimaatneutrale economie te creëren.

Als milieubewust en toonaangevend technologiebedrijf pleit Huawei voor bescherming van het milieu door middel van technologie. Onze planeet staat momenteel onder druk en technologie moet een deel van de oplossing zijn. Huawei steunt de Europese Green Deal die is voorgesteld door de Europese Commissie, en we zijn vastbesloten om een betrouwbare partner te zijn voor een duurzamere economie op het continent, door de EU te voorzien van groene ICT-oplossingen. Bij Huawei geven we het goede voorbeeld. Milieubescherming is al een van onze vier zakelijke duurzaamheidsstrategieën. In 2019 hebben we de energie-efficiëntie van onze belangrijkste producten met 22% verhoogd, de intensiteit van de CO2-uitstoot met 32,7% verlaagd, 86% van de geretourneerde producten gerecycled en 1,25 miljard kWh aan schone energie gebruikt, waardoor de uitstoot met 570.000 ton is verminderd. Maar daar zijn we niet gestopt. We hebben ook twee doelstellingen voor 2025 vastgesteld, waaronder een vermindering van onze CO2-uitstoot per verkoopeenheid met 16% en een verhoging van de energie-efficiëntie van onze belangrijkste producten met 2,7 procent.

In heel Europa heeft Huawei een reeks projecten neergezet om de groene agenda van Europa te promoten. In Ierland besloot Huawei de organisatie Ocean Research & Conservation Ireland te ondersteunen via Tech4All, ons wereldwijde initiatief voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. Met dit programma zal Huawei technologische ondersteuning en een onderzoeksbeurs verlenen aan O.R.C. Ireland, aangezien het de eerste real-time studie uitvoert naar de impact van zeevervoer op walvissen in Ierse wateren. Huawei's geavanceerde machine learning- en AI-algoritmen zullen O.R.C. Ireland in staat stellen het maritieme geluidslandschap van de zuidkust van Cork beter te begrijpen. Bovendien zal het onlangs gelanceerde Automated Cetacean Acoustics Project (ACAP) O.R.C. Ireland tevens in staat stellen akoestische monitoring van walvisachtigen voor de zuidkust van Ierland praktisch real-time te realiseren met behulp van convolutionele neutrale netwerken (CNN's). Dit opwindende en innovatieve project zal het Ierland mogelijk maken zijn rijke maritieme biodiversiteit te beschermen, wat een van de belangrijkste strategische doelen is van de Europese Green Deal.

Huawei gelooft in een gedigitaliseerde Green Deal, die de Europese groene agenda versnelt en de digitale transformatie in heel Europa verdiept. Na meer dan 20 jaar te hebben bijgedragen aan de digitalisering van Europa, is Huawei al volledig geïntegreerd in de Europese cultuur. Huawei is net als de Commissie overtuigd van de noodzaak om de klimaatnoodsituatie aan te pakken door middel van concrete en urgente maatregelen. De doelstellingen die de Europese Commissie in de Europese Green Deal heeft geformuleerd, zijn zeer ambitieus en zullen niet zonder slag of stoot worden bereikt. Huawei staat klaar om Europa's betrouwbare partner te worden en Europese beleidsmakers slimme ICT-oplossingen aan te bieden die de Europese Green Deal werkelijkheid zullen maken.

Door: Jorge Vega Sanchez, Public Affairs and Communications Department, Western Europe, Huawei Technologies

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!