Redactie - 24 maart 2022

Systeemmonitoring voor AWS EC2 cloud instances met AWS CloudWatch

Systeemmonitoring voor AWS EC2 cloud instances met AWS CloudWatch image

Deze blogpost is een follow-up op mijn eerdere blog over AWS CloudWatch deel 1 en 2. We verkennen hoe je verder kunt gaan dat basis agentless CloudWatch monitoring door het uitrollen van de CloudWatch agent. En kijken we naar de sleutelinformatie en planning die u nodig heeft om dit te doen. Ook ga ik in op hoe eG Enterprise out-of-the-box functionaliteit biedt om complexe JSON-scripting of tooling te vermijden en monitoring te implementeren.

Indien u Linux of Windows besturingssystemen uitrolt op EC2 wilt u waarschijnlijk de CloudWatch agent uitrollen op iedere instance om een bredere reeks in-guest meetwaarden te verzamelen. Indien u de agent installeert op een Amazon EC2 instance zijn de meetwaarden die het verzamelt een aanvulling op de agentless meetwaarden die standaard voor Amazon EC2 instances beschikbaar zijn. Voor een overzicht van agentless vs agent-gebaseerde monitoring kunt u het artikel 'Agentless Monitoring vs Agent Based' lezen.

Er is een redelijke 'Getting Started Guide' beschikbaar voor de CloudWatch Engine. Het is het waard de meetwaarden die de agent mogelijk maakt op Windows Server Instances en Linux/MacOS instances te bekijken. Indien een server draait op Microsoft Windows OS, stelt u het installeren van de CloudWatch agent u in staat meetwaarden te verzamelen met iedere counter in Windows Performance Monitor. De CloudWatch-namen voor deze meetwaarden worden gecreëerd door een spatie aan te brengen tussen de naam van het object en die van de counter. De % Interrupt Time counter van het processor object krijgt ijvoorbeeld de naam 'Processor & Interrupt Time' in CloudWatch. Meer informatie over Windows Performance Monitor counters vindt u in de documentatie van Microsoft Windows Server.

Lees de volledige blogpost op het blog van eG Innovations.

Door: Shashi Shah van eG Innovations

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!