Redactie - 03 november 2020

Internetbellen steeds innovatiever

Internetbellen steeds innovatiever image

Bellen via een internetverbinding wordt in een snel tempo populairder. Niet alleen zakelijk maar zeker ook bij particulieren. Dit komt omdat internetbellen een stuk goedkoper is dan bellen via het vaste telefoonnetwerk. Een bijkomend voordeel van internetbellen is uiteraard dat u elkaar, als u dat wilt, ook live kunt zien. Dit maakt de beleving extra waardevol in deze tijden waar we te maken hebben met allerlei beperkingen om elkaar in levende lijve te kunnen ontmoeten.

VOIP

Bellen via een internetverbinding gaat via VOIP. Deze afkorting staat voor Voice over Internet Protocol en is de verzamelnaam voor alle spraakverkeer via het internet. Het grote verschil tussen VOIP en bellen via een ouderwetse analoge verbinding, is dat bij het gebruik van VOIP stemgeluid wordt omgezet in data. Gesprekken worden dus verzonden via datapakketjes die door software slim worden verpakt en zo snel kunnen worden uitgewisseld. VOIP werkte voorheen voornamelijk via personal computers, maar door snelle ontwikkelingen werkt VOIP inmiddels ook prima via tablets en smartphones. VOIP kunt u gebruiken op veel verschillende manieren.

Gratis bellen via apps

Bekende apps zoals Skype, Messenger, Whatsapp, Zoom en Facetime maken het mogelijk om gratis te kunnen bellen via het internet. Voor sommige van deze apps is het nodig dat u eerst een account aanmaakt. Vervolgens voegt u personen die u wilt bellen toe aan uw contactenlijst. Een snelle manier van toevoegen is synchroniseren. Op deze manier worden al uw contacten snel toegevoegd aan uw contactenlijst. Bij Messenger en Whatsapp kunt u bellen met of zonder videoverbinding. Zowel in Messenger als Whatsapp is het mogelijk om verbinding te maken met meerdere personen in groepen. Skype staat al lang bekend als favoriete app voor videobellen. Bellen met familie in het buitenland is daarvan een goed voorbeeld. Skype is de laatste jaren uitgebreid met meerdere functies zodat u videogesprekken kunt voeren met wel 50 mensen tegelijk. Bovendien is het mogelijk om naast het skypen allerlei data mee te sturen zoals bijvoorbeeld foto’s, muziek of presentaties. Een belangrijk gesprek via Skype kunt u ook opnemen. Denk daarbij aan een online gesprek met bijvoorbeeld een verzekeringsadviseur of een vergadering van een vereniging. Handig dat u deze gesprekken nog eens kunt terugluisteren. Ondertiteling van gesprekken is ook mogelijk. Dat kan bijzonder handig zijn wanneer u wilt videobellen met iemand die slechthorend is of wanneer die persoon onduidelijk praat.

Alles in één keer geregeld

Veelal wordt digitale telefonie aangeboden in een aantrekkelijk pakket waarmee u naast bellen ook interactieve tv kunt kijken en internetten. Wanneer u zo’n internet, tv en bellen abonnement afsluit kunt u flink besparen en krijgt u vaak aantrekkelijke kortingen of extra tv-zenders aangeboden. Het loont zeker de moeite om op uw gemak rond te kijken welke provider voor u het aantrekkelijkste aanbod heeft. Providers vindt u in overvloed. Sommige energieleveranciers breiden inmiddels hun energiepakketten uit met levering van internet, tv en bellen. Denk hier bijvoorbeeld aan bedrijven als Oxxio en Delta. Deze energie- en telefoniepakketten zijn vaak extra aantrekkelijk voor de particulier en geven u bovendien een overzichtelijk kostenplaatje.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!