Redactie - 14 december 2021

HPE Flex Offers: dit zijn de voordelen voor partners

HPE Flex Offers: dit zijn de voordelen voor partners image

HPE introduceerde eerder dit jaar het Flex Offers-programma. Volgens HPE hebben we te maken met een ‘enorme doorbraak’ en biedt het programma partners ‘buitenproportionele kans’. Tijd voor een reality check. Wat heeft Flex Offers partners te bieden?

Een standaardconfiguratie sluit vaak niet perfect aan bij de behoeften van de klant. Aan bijvoorbeeld een server of storagesysteem op maat zijn doorgaans echter hogere kosten verbonden. Dat hogere prijskaartje kan zeker mkb-klanten afschrikken. Ook zorgt maatwerk voor langere levertijden. Zo laat een customized ProLiant-server al snel enkele weken op zich wachten.

Aan die situatie wil HPE een einde maken, met een programma gericht op het mkb. Het idee achter HPE Flex Offers is dat de partner zelf een configuratie ‘bij elkaar kan klikken’, door in de iQuote-configuratietool van HPE de gewenste componenten te selecteren. De distributeur houdt deze componenten op voorraad en levert de bestelde IT-systemen in de gewenste configuratie.

Win-winsituatie

Volgens HPE is deze aanpak voor alle betrokken partijen voordelig. HPE kan hiermee een grotere stempel drukken op de mkb-markt, de distributeur voegt meer waarde toe en de eindklant krijgt snel maatwerk tegen een scherpe prijs. Voor de partner zijn er zelfs meerdere voordelen te benoemen:

1. Betere concurrentiepositie

Een belangrijk kenmerk van Flex Offers is dat het leveren van maatwerk voordeliger wordt voor partners. Zodra in iQuote het minimale aantal opties is aangevinkt, wordt direct een korting verrekend in de aankoopprijs die meteen zichtbaar is. Hierdoor kunnen partners die gebruikmaken van Flex Offers een scherpere prijs bieden dan de concurrentie.

2. Hulp bij maatwerk

Het creëren van maatwerk wordt met HPE Flex Offers een stuk eenvoudiger. iQuote helpt namelijk bij het samenstellen van de gewenste oplossing. Na het selecteren van een basisproduct biedt de tool suggesties voor aanvullende opties. iQuote laat ook zien hoe een hogere korting is te realiseren.

3. Volledig aanbod

Via Flex Offers kunnen partners een volledige IT-infrastructuur tegen een aantrekkelijk prijs bij elkaar klikken. Het programma biedt de keuze uit ruim driehonderd gekwalificeerde producten. Denk aan HPE ProLiant-servers, de HPE MSA Storage- en HPE Nimble-systemen en de netwerkoplossingen van Aruba voor de ‘intelligent edge’.

4. Sneller leveren

Als onderdeel van Flex Offers zorgt de distributeur ervoor dat configuraties op maat direct uit voorraad leverbaar zijn, vaak al binnen 48 uur. HPE heeft zo’n afspraak bijvoorbeeld met Tech Data. Dit versnelt de levering van producten en het afronden van projecten significant. De geleverde oplossingen zijn bovendien eenvoudig te implementeren en beheren.

5. Meer waarde toevoegen

Met HPE Flex Offers laten partners zien wat ze waard zijn. Ze leveren maatwerk sneller, en ook nog eens tegen een scherpe prijs. Met behulp van iQuote kunnen ze bovendien de vertaalslag maken van de klantbehoefte naar een werkende oplossing, en de klant adviseren in elke stap van het ontwerp naar de implementatie.

6. Eenvoudig in te stappen

Deelname aan HPE Flex Offers is heel eenvoudig: partners regelen dit gewoon via iQuote, de tool die bijvoorbeeld ook beschikbaar is via het digitale bestelsysteem InTouch van Tech Data. In een demo laat Tech Data zien hoe het bestellen in zijn werk gaat.

Partners zijn het inmiddels wel gewend dat fabrikanten hun innovaties de hemel in prijzen. Maar in het geval van HPE Flex Offers is dat zeker niet onterecht. Via dit programma kan elke partner snel maatwerk leveren tegen een uiterst betaalbare prijs. HPE Flex Offers biedt zo het beste van beide werelden voor partners én hun klanten.

Door: Albert Ulfman (foto) is Business Unit Manager Advanced Solutions bij Tech Data

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!