Redactie - 25 januari 2023

Red Hat & Nutanix: een partnerschap gesmeed in het cloud-native landschap

Red Hat & Nutanix: een partnerschap gesmeed in het cloud-native landschap image

Softwaretoepassingen evolueren voortdurend. Elke generatie applicaties heeft in de loop van de decennia veranderingen doorgemaakt en wij hebben als IT-branche goed geprofiteerd van de modernisering van applicaties, gegevens en diensten.

De meest impactvolle verandering van de afgelopen tijd is cloud computing. Nu organisaties cloud-native implementatie omarmen als de nieuwe, moderne standaard, zijn integratie en strategische partnerschappen belangrijker dan ooit.

Deze feiten vormen een groot deel van het hoe en waarom Nutanix een unieke samenwerking is aangegaan met Red Hat: om klanten de beste technologieën te bieden waarmee ze maximaal voordeel kunnen behalen.

Moderne infrastructuur - moderne applicaties

Tegenwoordig weten we dat moderne applicaties worden gedefinieerd door het gebruik van vooruitstrevende en moderne infrastructuur- en platformdiensten. De opkomst van cloud-native omgevingen en de versnellende effecten van automatisering, hebben voor een tijdperk gezorgd dat zijn weerga niet kent. Als we kijken naar de impact van containers, microservices, service meshes, API's en MLOps, is het niet moeilijk om te zien waarom moderne cloud-native omgevingen kunnen lijden onder toenemende complexiteit. Maar hoe ziet dit nieuwe universum van cloud-native modernisering er eigenlijk uit en wat doen Nutanix en Red Hat om ervoor te zorgen dat klanten succesvol kunnen zijn?

Organisaties moeten allereerst nadenken over wat cloud-native echt betekent. Het is het proces om applicaties te maken die ervoor zorgen dat de organisatie kan profiteren van de voordelen van de cloud, zoals schaalbaarheid, flexibiliteit, elasticiteit, interoperabiliteit en beheerbaarheid.

In private (on-premises) clouds, public clouds en de hybrid cloud-instances die beide domeinen doorkruisen, moeten ondernemingen die de vruchten van cloud-native willen plukken hun IT-stacks zodanig ontwerpen dat ze kunnen profiteren van onveranderbare (immutable) infrastructuren en API's die nieuwe diensten met elkaar verbinden en bouwen.

Best-in-class service-integratie

Hoewel het aantal tools redelijk behapbaar is, is de ontwikkeling en implementatie van het volledige spectrum aan cloud-native accelerators vaak niet zo eenvoudig. Het bouwen van cloud-native diensten met behulp van andere technologieën - zoals Docker voor het bouwen, testen en inzetten van deze diensten en Kubernetes voor het orkestreren van cloudapplicatiecontainers - is een standaard, maar complex onderdeel van cloud-native softwareontwikkeling.

Gecombineerd met de inzet van serverloze functies, verbindingen via API's en het gebruik van opkomende platforms voor datastreaming, zien we dat er veel mogelijkheden zijn. Voor het benutten van deze mogelijkheden zijn echter ook veel vaardigheden nodig. Daarom hebben Nutanix en Red Hat hard gewerkt aan een integratie van hun diensten, zodat klanten hun IT kunnen vereenvoudigen.

Nutanix Red Hat open hybrid cloud

We hebben het implementatielandschap nauwlettend in de gaten gehouden en zorgvuldig naar klanten geluisterd om hun behoeften te begrijpen. Daarom hebben we vorig jaar een nog diepere integratie gerealiseerd tussen Red Hat OpenShift en de Nutanix-software. Onze gedeelde visie op het cloud-native landschap staat bekend als open hybrid cloud en is voortdurend in ontwikkeling, net als cloudplatforms en implementatiemodellen.

Omdat de hybride native-cloud een mix is van verschillende technologieën, werken Red Hat en Nutanix samen op het meest praktische en pragmatische niveau. Het is vanaf het begin ons doel geweest om moderne DevOps-practices te creëren en rekening te houden met de operationele beperkingen waarmee grote en kleine organisaties te maken hebben.

Red Hat en Nutanix kunnen dankzij deze samenwerking bijvoorbeeld makkelijker zien wat een cloud-native app cloud-native maakt. Als daar een duidelijker beeld over bestaat, kunnen we workloads - op de meest productieve, krachtige en kostenbesparende manier - effectiever plaatsen.

De uitdaging en het doel dat voor ons ligt

We weten dat er nog veel uitdagingen zijn. Het beheer van hybride cloudomgevingen zal steeds complexer worden. Nieuwe diensten, nieuwe mechanismen en nieuwe technieken die voortkomen uit data science, leiden onvermijdelijk tot continue verandering en ontwikkeling die organisaties in goede banen moeten leiden, terwijl ze de risico's beperken die bij innovatie en schaalvergroting horen.

Het verhogen van operationele efficiëntie en het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden is echter nooit vanzelfsprekend. Organisaties in elke branche moeten zich nu de taak stellen zo snel, efficiënt en probleemloos mogelijk gevirtualiseerde cloud-native applicaties te leveren.

Red Hat en Nutanix: het leveren van innovatie

Het partnerschap tussen Red Hat en Nutanix is ontworpen om de meest kritische applicaties te ondersteunen, de time-to-business-value te versnellen en een beter rendement op de investering te leveren. We doen dit in het datacenter, op de desktopomgeving van de gebruiker, op mobiele apparaten, maar ook aan de groeiende ‘edge’ die het Internet of Things (IoT) mogelijk maakt.

Door Red Hat Enterprise Linux en Red Hat OpenShift naar Nutanix hyperconverged infrastructure (HCI) te brengen, hebben organisaties nu meer keuze in hoe ze hun virtuele en gecontaineriseerde applicaties inzetten.

Voor Red Hat-klanten die vooruit willen met Nutanix, kunnen we innovatie versnellen via de Nutanix AHV-uitbreiding voor Red Hat Enterprise Linux (RHEL)/OpenShift. Hetzelfde geldt voor CentOS-klanten die aan de slag willen met Nutanix, aangezien CentOS in 2024 het einde van zijn levensduur bereikt.

Voor Nutanix-klanten die hun innovatieprogramma's willen bevorderen, werken we samen aan de levering van Red Hat OpenShift Container Platform (OCP). Voor klanten die op hun IT-afdeling al werken met Nutanix en Red Hat zijn er meer mogelijkheden om de complexiteit te verminderen met behulp van gecertificeerde integratie- en ondersteuningsdiensten.

De ideale infrastructuur

Nutanix en Red Hat bieden samen de ideale infrastructuur voor Red Hat OpenShift/RHEL en Nutanix HCI. De ontwikkeling van moderne softwareapplicaties vereist middelen om processen te automatiseren en complexiteit te verminderen, terwijl moderne DevOps-methodieken worden ondersteund en de beveiliging end-to-end wordt gegarandeerd. Door het partnership tussen Nutanix en Red Hat zijn organisaties in staat om te profiteren van de voordelen van cloud-native containerisatie. Dit alles, terwijl het IT-beheerders ook in staat stelt traditionele virtuele applicaties te onderhouden en te optimaliseren.

Door de gecombineerde expertise van Nutanix en Red Hat kunnen klanten elke cloud-native applicatie overal en op elke schaal eenvoudig beheren.

Door: Adam Tarbox, Vice President Channel Sales EMEA, Nutanix

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!