Wouter Hoeffnagel - 30 september 2015

Property IT Summit brengt de kruisbestuiving tussen ICT en vastgoed in kaart

Innovatie is essentieel voor het verduurzamen van gebouwen. ICT biedt gebouweigenaren en ontwikkelaars de mogelijkheid een duurzaam gebouw te ontwikkelen dat aantrekkelijk is voor huurders. Om de kruisbestuiving tussen ICT en vastgoed inzichtelijk te maken organiseren PropertyNL, Enterprise Summit en Executive-People de eerste Property IT Summit.

De mogelijkheden van ICT in de vastgoedsector zijn breed. Zo kan voor ieder gebouw een eigen app worden ontwikkeld waarin huurders kunnen aangeven waar zij zich bevinden, welke werkplek zij willen gebruiken en zelfs hoe de lichtinval op deze werkplek moet zijn. Daarnaast is het mogelijk de smartwatch van bezoekers bij binnenkomst van het gebouw te herkennen, zodat geheel automatisch toegang kan worden gegeven tot relevante diensten. De Property IT Summit is gericht op IT-managers, facilitair managers, projectontwikkelaars, gebouweigenaren en partners van deze bedrijven.

Programma
Het event staat onder leiding van Wabe van Enk, hoofdredacteur PropertyNL, en Danny Frietman, directeur Enterprise Summit. Op het programma staat onder andere een keynote van Fahmida Ahmed, directeur van het Bureau van Sustainability en hoofd van campus program Sustainable Stanford University. Ahmed ontwerpt en implementeert duurzaamheidsprogramma’s, ondersteunt de lange termijn planning voor energie-infrastructuur, regisseert onderwijs en outreach inspanning, is de voorzitter van de Sustainability Working Group en bevordert academische integratie. In 2012 kreeg Ahmed de Sustainability Champion Award van de California Hoger Onderwijs Sustainability Consortium toegewezen.

Daarnaast kunt u op het event een keynote bijwonen van drs. P.P.G. (Paul) Meulenberg MRE, partner Real Estate bij Deloitte. Drs. P.P.G. Meulenberg MRE presenteert de case ‘Deloitte/The Edge: méér informatie leidt tot betere huisvestingsbeslissingen bij eindgebruikers.’

Crossover tussen design en tech
Ook de Amerikaanse organisatie Downstream is aanwezig en spreekt over de crossover tussen design en tech in de context van gebouwen. Downstream heeft de afgelopen jaren Executive Business Centers ontwikkeld voor onder andere Microsoft en Cisco, en ontwikkelt binnenkort een Executive Business Center voor Salesforce. De CEO van Downstream neemt u mee in deze verfrissende blik op architectuur en technologie.

Tot slot staat een forumdiscussie op de planning. Daarnaast wordt een inlooplunch georganiseerd en bestaat de mogelijkheid een rondleiding te krijgen in The Edge.

Locatie
The Edge in Amsterdam, een gebouw waarin een reeks van bovenstaande innovaties zijn gerealiseerd.

Datum
19 november
12:30 uur tot 19:00 uur

Aanmelden
Leden van PropertyNL kunnen voor een gereduceerd tarief van € 325,- een ticket voor de Property IT Summit bemachtigen. Niet-leden betalen € 365,-. Aanmelden kan hier

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!