Witold Kepinski - 15 oktober 2022

Web Summit 2022 Lissabon

Web Summit 2022 Lissabon image

Web Summit, een jaarlijks technologie-evenement in Lissabon is eerder dan verwacht nu volledig uitverkocht. Na twee uitdagende jaren als gevolg van de Covid-19-pandemie te hebben overleefd, is het tech-evenement wederom weer populair, met meer dan 70.000 aanwezigen, 2.630 exposerende startups en bedrijven, 1.120 investeerders en 1.040 sprekers die van 1 tot 4 november naar Lissabon reizen. De redactie van Dutch IT Channel en Executive People is ook aanwezig.

Door een recordbrekende mijlpaal te bereiken, zullen er meer startups en partners op de beursvloer zijn dan ooit tevoren. Het startup-programma was vier weken voor het evenement uitverkocht, met 2.300 startups uit meer dan 100 landen.

Onder deze groep zullen meer dan 100 'unicorns' zijn, die naar het evenement komen om te netwerken en om bespreek de vooruitzichten voor ondernemers in tijden van economische onrust. VK, Portugal, Duitsland, de VS en Nederland behoren tot de meest vertegenwoordigde landen voor startups, met saas, AI en machine learning, e-commerce, fintech en marketing blijven de meest populaire industrieën.

Sprekers zijn afkomstig van de grootste namen in technologie, waaronder Apple, Microsoft, Google, Facebook en Amazon, evenals honderden van de snelst groeiende startups ter wereld.

Auteur en taalkundige Noam Chomsky, Signal-president Meredith Whittaker, Y Combinator president Geoff Ralston, Airbnb mede-oprichter Nathan Blecharczyk en Yuga Labs CEO Nicole Muniz behoort tot de 1.040 sprekers die – met de klimaatcrisis en een dreigende recessie – voorspellen hoe de komende jaren eruit zullen zien voor de samenleving, de economie en de tech bedrijven over de hele wereld en die de volgende stappen voorwaarts in dit nieuwe tijdperk zullen bespreken.

Google, Figma, Stripe, PitchBook, AWS en Binance behoren tot de partners die exposeren op de WebSummit verdieping. De expositieruimte voor partnerships was zeven weken voor de uitverkocht evenement, met 330 deelnemende partners – een stijging van bijna 40 procent ten opzichte van pre-pandemische aantallen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!