Redactie - 09 mei 2018

Debatavond over AVG en privacy in Nederland

Op 24 mei discussiëren vertegenwoordigers van diverse branche- en beroepsorganisaties voor de financiële sector, overheid, zorgsector, MKB, informatieprofessionals en de zakelijke dienstverlening over de stand van zaken van privacy in Nederland. Na een korte presentatie aan de hand van drie stellingen wordt ook blik naar de toekomst gericht.

Voor de tweede maal in de geschiedenis leidt een privacyschandaal tot wereldnieuws. In 2015 waren dat de onthullingen van Eric Showden over de Amerikaanse inlichtingen- en veiligheidsdiensten. In maart 2018 zorgde opnieuw een klokkenluider voor privacy headlines news. Nu over misbruik van persoonsgegevens van 87 miljoen Facebook-gebruikers door het politieke campagnebedrijf Cambridge Analytica. Ondertussen werkt Nederland aan de invoering van de strikte regels van nieuwe Europese privacywet.

Met dit debat begint de Special Interest Group IT en Recht een nieuwe flagship event over de bescherming van de persoonlijke levenssfeer in de informatiemaatschappij. De eerste bijeenkomst vindt bewust op 24 mei 2018 plaats, aan de vooravond van de toepassing van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Datum

24 mei 2018
Start om 19:00 uur

Locatie

Café Restaurant Dauphine
Prins Bernardplein 175
1097 BL Amsterdam.

Aanmelden

Toegang tot het debat is gratis, ook voor niet-leden KNVI. Aanmelden is verplicht. Het aantal plaatsen is beperkt. Toegangsbewijzen worden verdeeld op basis van de volgorde van aanmelding. U kunt zich hier aanmelden voor het debat. 

NTT BW start 31-5 TM 14-6 Trend Micro BW week 20 rm 23-2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!