Wouter Hoeffnagel - 24 oktober 2018

Welke impact heeft AI op uw organisatie?

Welke impact heeft AI op uw organisatie? image

Welke impact gaat artificial intelligence (AI) op uw organisatie hebben? Wat zijn de mogelijkheden van AI en welke risico's spelen een rol? Deze onderwerpen komen op 31 oktober aan bod tijdens een discussie forum in de 3D Makers Zone in Haarlem.

CIOnet organiseert op 31 oktober 2018 (14:00u - 17:00u) in de 3D Makers Zone een discussie forum met zo'n 40 van CIO's en IT-beslissers. Deze makerszone is hét officiële field lab van de Smart Industry agenda van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, waar je deze middag ook kunt netwerken op het AI plein.

Hot topic

Artificial intelligence (AI) is een hot topic en de mogelijkheden voor zowel het bedrijfsleven als de samenleving zijn eindeloos. Man vs Machine – steeds meer fysieke en eenvoudige werkzaamheden worden geautomatiseerd. AI sluipt onze bedrijfsprocessen binnen, waarschijnlijk ook binnen jouw organisatie. Als het op de juiste manier wordt toegepast, verlopen bedrijfsprocessen beter en sneller, zijn kosten lager en kun je klanten beter bedienen.

De voorspelling is dan ook dat de AI uitgaven tegen 2020 globaal zo’n 50 biljoen zullen omvatten en dat dit naar verwachting significant zal groeien. Ook Europa maakt miljarden vrij voor een inhaalslag rondom AI gezien van deze technologie op onze wereld. AI toevoegen aan het '(bedrijfs)portfolio' kan een belangrijke stap zijn om verbeteringen door te voeren. Maar tegen welke prijs?

In de kinderschoenen

De toepassing van AI staat nog in de kinderschoenen. Toch zijn er organisaties die kunstmatige intelligentie al als volledig onderdeel van hun strategie inzetten. Is jouw organisatie er eigenlijk al klaar voor?

Discussieer mee en ga in gesprek met collega CIO's en IT beslissers over de kansen en uitdagingen van AI, waarom AI wordt ingezet en tegen welke obstakels je aan kunt lopen. De volgende vragen staan hierbij centraal:

  • Verbetert AI de efficiëntie en verwerkingscapaciteit?
  • Kunnen werknemers zich meer focussen op hetgeen zij goed in zijn?
  • Heeft u door de inzet van AI minder controle? 
  • Creëert AI onbedoelde en onvoorziene consequenties?
  • Kan AI complexe sociale en economische problemen oplossen?

Ga met collega CIO’s, Digital Leaders en academici in gesprek

CIOnet nodigt je uit om deze inspirerende middag bij te wonen en samen met collega CIO’s, Digital Leaders en academici in gesprek te gaan over de (on)mogelijkheden van AI, best practices en hoe alles samenkomt binnen zowel het bedrijfsleven, de overheid en onze samenleving.

Laat je bijpraten door een aantal experts in de volgende sessies:

  • Demistifying AI door David Arnoux (Co-Founder & Head of Growth @Growth Tribe, growth tribe helps organisations learn and implement A.I. for Growth without coding);
  • AI in the boardroom door Willie Appel (Co-Founder @Digital Minds en former Gartner VP);
  • AI best practices and enabling AI door Jonathan Berte (Founder @Robovision) en Jasper Wognum (Founder & CEO @Brain Creators);
  • The data component of AI door Lee Razo (Account Executive, FlashBlade - Benelux, Nordics & Switzerland @Pure Storage).

Datum

Woensdag 31 oktober 2018 van 14:00 uur tot 17:00 uur, met aansluitend een netwerkborrel en walking dinner op het innovatieve AI plein.

Locatie

3D Makers Zone, Oudeweg 91-95, 2031 CC Haarlem

Aanmelden

Meld je aan door een bericht te sturen naar marita@cionet.com.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!