Floris Hulshoff Pol - 06 mei 2019

Datacenter Tech College & Carrièrebeurs

Het Datacenter Tech College & Carrièrebeurs vindt op donderdag 9 mei plaats bij datacenter BIT te Ede. Studenten en werkzoekenden met een technische achtergrond maken op de beurs kennis met bedrijven uit een breed digitaal ecosysteem. Initiatiefnemer Dutch Data Center Association (DDA) en de deelnemende bedrijven willen met het event laten zien dat je met een carrière in de digitale branche een gouden toekomst tegemoet gaat, gekenmerkt door een leven lang leren.

Het is pas 30 jaar geleden dat het internet het levenslicht zag. Sindsdien zijn enorme stappen gezet, maar het plafond van mogelijkheden is nog zeker niet bereikt. Alles wat online gebeurt staat in datacenters, en met het toenemend belang van het internet groeit ook de datacenter sector fors door. Om de ontwikkeling van de digitale economie voort te zetten, zijn meer dames en heren nodig om de datacenters te bemannen en hetzelfde geldt voor de bouw- en installatiebedrijven die deze datacenters faciliteren.

'Gouden toekomst'

"Met name talenten met een achtergrond in elektrotechniek, koelingtechniek, ICT en werktuigbouwkunde gaan een gouden toekomst tegemoet. De Nederlandse datacenter sector staat te springen om technisch talent en biedt, naast goede arbeidsvoorwaarden, enorm veel doorgroeimogelijkheden. Alleen al de komende 5 jaar worden er 4000 banen gecreëerd, dus je bent vrijwel van een baan verzekerd!" aldus Stijn Grove, Directeur van de DDA.

De datacentersector wil actief bijdragen in het vinden en opleiden van talent. Met het Datacenter Tech College & Carrièrebeurs op 9 mei wil de digitale sector studenten en werkzoekenden uitnodigen om kennis te maken. Diverse bedrijven uit het digitale ecosysteem, van datacenters tot koelspecialisten, constructie- en installatiebedrijven, zullen daartoe hun kennis delen in een reeks mini-colleges. Daarnaast kunnen werkgever en werkzoekende elkaar vinden op de carrièrebeurs en krijgen de bezoekers een rondleiding in het zwaar beveiligde datacenter van BIT. De dag wordt afgesloten met een barbecue. Het volledige programma is hier te vinden.

'Ga voor een carrière in de sector van de toekomst!'

Grove: "Het is fantastisch te zien dat de branche zo pro-actief bijdraagt in het enthousiasmeren en opleiden van personeel. In datacenters komen alle technieken samen en dat betekent dat er ontzettend veel ruimte is om verschillende richtingen te kiezen en door te groeien. Onze boodschap is dan ook: ga voor een carrière in de sector van de toekomst!"

Scholen, studenten, werkzoekenden kunnen zich nog gratis aanmelden voor het event op 9 mei bij BIT in Ede via Eventbrite.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!