Witold Kepinski - 15 augustus 2023

CES Unveiled Amsterdam en World Summit AI werken samen

De Consumer Technology Association (CTA) en het belangrijkste product van InspiredMinds (tm), de World Summit AI (WSAI), ’s werelds grootste AI event, kondigen met een nieuwe samenwerking aan dat CES Unveiled Amsterdam in oktober zal plaatsvinden tijdens World Summit AI. CES Unveiled Amsterdam zal plaatsvinden in het Taets Art & Event Park op 12 oktober 2023, de tweede dag van de WSAI Summit, in samenwerking met het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Amsterdam is een wereldwijd tophub voor technologische innovatie en deze nieuwe samenwerking zal een van Europa's meest invloedrijke tech evenementen zijn.

CES Unveiled Amsterdam en World Summit AI werken samen image

"We zijn zeer verheugd om samen te werken met World Summit AI op CES Unveiled Amsterdam", zegt Gary Shapiro, president en CEO van CTA. "Amsterdam is een wereldwijde hotspot voor technologie, met een focus op startups en technologische ontwikkelingen die echte oplossingen bieden voor enkele van onze meest urgente wereldwijde uitdagingen. We kijken ernaar uit om exposanten uit heel Europa samen te brengen om baanbrekende innovaties te laten zien die levens over de hele wereld zullen verbeteren."

Het thema voor CES Unveiled Amsterdam is ‘Tech for One World’, met exposanten en een conferentieprogramma gericht op samenwerking tussen sectoren en landen om wereldwijde problemen op te lossen. Conferentieonderwerpen zijn onder andere duurzaamheid, de nieuwste wereldwijde tech trends en wat we kunnen verwachten op CES 2024. ’s Werelds meest invloedrijke technologie event, CES® 2024, eigendom van en geproduceerd door CTA, keert terug naar Las Vegas van 9-12 januari 2024.

World Summit AI is de grootste erkende AI-community ter wereld en is uitgegroeid tot de belangrijkste conferentie gericht op het bevorderen van strategieën voor AI-ontwikkeling. WSAI richt de aandacht op de brede toepassingen, potentiële risico's, inherente voordelen en opvallende kansen die gepaard gaan met AI-ontwikkelingen wereldwijd en heeft daarmee zijn status als het ultieme platform voor het vormgeven van de toekomst van deze transformerende technologie bevestigd.

"De ontwikkeling van AI vraagt momenteel om interdisciplinaire overeenstemming van grootschalige communities. Amsterdam is nu al zeven jaar de thuisbasis van WSAI en nu we onlangs hebben aangekondigd dat Nederland opnieuw de aanbesteding heeft gewonnen om World Summit AI nog drie jaar in de tech hoofdstad Amsterdam te organiseren, ben ik meer dan verheugd met deze aankondiging. Dit laat onze intentie zien om een wereldwijde speler en de meest invloedrijke AI-summit ter wereld te zijn", zegt Sarah Porter, CEO en oprichter, World Summit AI en InspiredMinds.
"Technologie zorgt voor grote veranderingen in elk aspect van ons leven en AI zal een belangrijk gespreksonderwerp zijn tijdens WSAI en in de aanloop naar CES 2024," zegt Kinsey Fabrizio, Senior Vice President CES en Membership, CTA. "Onze samenwerking met World Summit AI focust zich op de impact van AI in Europa en de rest van de wereld. We kijken ernaar uit om de nieuwste innovaties en tech trends te belichten op CES Unveiled Amsterdam."

De registratie voor World Summit AI en CES Unveiled Amsterdam start op woensdag 19 juli 2023. Ga voor het laatste nieuws naar WorldSummit.AI. Neem voor meer informatie over een stand op Unveiled Amsterdam contact op met exhibitsales@cta.tech.

ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!