Redactie - 26 juni 2020

Groeimarkt : Secure File Transfer

Extra uitdaging voor de bescherming van persoonsgegevens en bedrijfskritische data nu velen thuiswerken.

Strikte wetgeving m.b.t. bescherming van persoonsgegevens en bedrijfskritische data maken het faciliteren van thuiswerken voor bedrijven tot een echte uitdaging. Zo kunnen werknemers er de voorkeur aan geven om bepaalde apps of diensten te gebruiken om vertrouwelijke gegevens te versturen en ontvangen als ze thuis werken. Maar EFSS-tools als Dropbox en Google Drive zijn een grote bron van zorg voor IT-beveiligers, omdat het niet volledig duidelijk is waar vertrouwelijke gegevens bewaard worden en naartoe gestuurd worden.

Ook kan de vaak beperkte persoonlijke beveiliging van de werknemers, de veiligheid van de IT-infrastructuur van een bedrijf ondermijnen. Wordt een werknemer privé het slachtoffer van een phishingaanval, dan is de kans groot dat hun bedrijf eveneens gevaar loopt.

Veel bedrijven investeren daarom in extra security-training en worden testen opgezet, gebruikmakend van diensten als KnowBe4. Een platform dat inzicht geeft in de manier waarop medewerkers omgaan met onjuiste informatie, trollen en phishingaanvallen via e-mail.

Daarnaast investeren veel bedrijven hun bedrijfsdiensten en het robuuster maken van applicaties. Multi-Factor Authenticatie (MFA) en Single Sign-On (SSO) zijn erg goede methodes om ervoor te zorgen dat het verificatieproces voor werknemers die toegang zoeken tot vertrouwelijke bedrijfsgegevens en tot de infrastructuur robuuster wordt, zodat de beveiliging niet alleen maar afhangt van wachtwoorden.

Er is dus een toename aan vraag naar tools die effectieve en veilige samenwerking stimuleren, zodat de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd blijft.

Managed of Secure File Transfer (MFT) oplossingen zoals MOVEit https://www.ipswitch.com/secure-file-transfer bieden veilige, gebruiksvriendelijke workflows, gegarandeerde aflevering, PGP-versleuteling van ‘data at rest’ en gedetailleerde toegangscontrole en minimaliseren het risico van dataverlies of overdrachten die niet voldoen aan de regelgeving of policies.

Zo beschikt een IT-afdeling over de benodigde beveiligingscontroles om aan wet- en regelgeving te voldoen, zonder dat werkprocessen of onderlinge samenwerking tussen medewerkers hieronder te lijden hebben.

In het onlangs verschenen Info Managed File Transfer (MFT) Data Quadrant Report van Info-Tech Research Group in 2020 werd MOVEit uitgeroepen tot leider op basis van kantbeoordelingen. Een gratis kopie kunt u downloaden op https://www.ipswitch.com/

MOVEit ’is eenvoudig te integreren met bestaande applicaties, diensten en scripts van derden. API-functies zijn beschikbaar als REST, Java of .NET-componenten en zijn toegankelijk via Java of Windows command line-cliënt. Ook in de integratie met Mulesoft wordt vanuit MOVEit voorzien. Bent u reseller dan kunt u via uw distributeur MOVEit bestellen.

De laaste MOVEit versie 2020, die beschikbaar is vanaf eind mei 2020, biedt klanten onder andere een nieuwe, gratis mobiele app, sterke cloud- en integratiemogelijkheden, een volledig nieuw ontworpen UX voor eenvoudiger gebruik en Multifactor Authentication (MFA) ondersteuning.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!