Redactie - 30 juli 2021

DataCore ziet software defined storage snel groeien

DataCore ziet software defined storage snel groeien image

Ze roemen de hoge beschikbaarheid van data via de systemen van DataCore, de partners tijdens de Meet&Greet onlangs in Hengelo. Ekrem Koç, sales director van DataCore Software Nederland, roemt zijn partners. “Ze moeten verstand hebben van virtualisatie, want met onze software designed storage is dan alles mogelijk.”

Koç is vier jaar geleden bij DataCore in dienst getreden om het kanaal op te bouwen in Nederland. Hij ‘zit’ overigens al twintig jaar in de storage-wereld. “Voorheen werden onze partners en klanten in Nederland benaderd door DataCore-medewerkers uit Duitsland. En de partners en klanten in België en Luxemburg vanuit Frankrijk. Maar Nederland is flink gegroeid de afgelopen periode; het was tijd om hier een lokaal team op te zetten.”

Een team dat software defined storage aan de man wil brengen; overigens geheel via het kanaal. “Onze partners kennen de klanten; wij kennen onze software. Samen bieden wij gunstige storage-oplossingen voor organisaties. Hoewel onze producten goed voldoen voor elke organisatie van elke omvang, richten wij ons voornamelijk op midden- en kleinbedrijf. Voor hen zijn data net zo belangrijk als voor de enterprise. Alleen hebben ze niet zo veel geld om flink te investeren in high end storage systemen. Voor ons hoeft dat niet; je hebt alleen een goede server nodig en die zijn goedkoper in aanschaf en eenvoudiger te onderhouden”, vertelt Koç.

Het mooie van DataCore is dat de oplossing elk storage-formaat aan kan: file, block of object. De onderneming biedt SANsymphony voor block-opslag, vFilO voor file-storage en Swarm voor opslag van object-data. Koç vertelt dat in de loop der jaren bij bedrijven meerdere storage-eilandjes zijn ontstaan: SAN, NAS, archivering, cloud. Het is al snel onoverzichtelijk en moeilijk te onderhouden. “De markt verschuift naar de cloud; dat is een opvallende trend. Maar de belangrijkste applicaties willen organisaties liever on premise houden. Bovendien wil niet iedereen naar de hyperscalers, maar liever naar een lokale cloud-aanbieder. Software defined storage (SDS) is de oplossing. Vervang ineffectieve methoden door geautomatiseerde oplossingen voor het beschermen, plaatsen, bijwerken en opvragen van gegevens. Kies voor een software-gedefinieerde aanpak zonder de gebruikers te beïnvloeden - met het vertrouwen in technologie die zich al meer dan 20 jaar heeft bewezen bij meer dan 10.000 klanten over de hele wereld.”

Hij ziet overigens een enorme groei van object-opslag. In dit verband noemt hij NEP Hilversum, een bedrijf dat streaming services aanbiedt, bijvoorbeeld de opname van een bedrijfs-seminar en dit wereldwijd beschikbaar stellen.

Integrale aanpak

In een video-boodschap vertelt Dave Zabrowski, de CEO van DataCore, dat zijn bedrijf blijft innoveren. Hij noemt de overname van Caringo door DataCore. De eerste is groot geworden met block-storage en voegde file eraan toe; DataCore legde de tegenovergestelde weg af. Samen bieden ze een compleet aanbod voor SDS. “De innovatie zit er nu in om alles te integreren. Daaraan werken we nu in Project X”, aldus Zabrowski.

Hij voegt eraan toe dat 2021 in het teken staat van groei (meer partners), stabiliteit en de bedrijfsstrategie ten uitvoer brengen. De CEO geeft aan te blijven investeren in de Benelux, een belangrijke markt voor DataCore.

Hoge beschikbaarheid

Koç wil nieuwe partners die alles al weten van virtualisatie (bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in VMware en/of Citrix): “Die kennen de kracht van virtualisatie en met ons kunnen ze dat ook toepassen voor storage.

Het heeft enige tijd geduurd voordat virtualisatie, via VMWare, voet aan de grond kreeg. Inmiddels is iedereen overtuigd van nut en noodzaak van een virtuele omgeving. Maar virtualisatie van de storage-omgeving liet nog even op zich wachten. In een artikel in InfoWorld uit 2003 vertelt Jeff Barnett, thans aanvoerder van het team bij IBM dat storage-as-a-service ontwikkelt, al dat de tijd rijp is voor virtualisatie van opslag. “Het heeft even geduurd, maar vooral nu, met het gebruik van hybride systemen, zien we een enorme belangstelling voor SDS”, zegt Koç. De groei van unstructured data is daar niet vreemd aan.

Koç ziet dat partners van DataCore zich ontwikkelen tot managed service providers. “Partners kunnen met bijvoorbeeld ons Symphony-product meebewegen met de markt. Wij bieden alles van datacreatie tot aan archivering, met de nadruk op hoge beschikbaarheid van data. De klant kan vervolgens zelf aangeven hoe hij de soep opgediend wil hebben: helder, gebonden, stevig, enzovoorts. Onze partners beschikken over een rijk aanbod.”

Eye opener

Een Nederlandse partner van het eerste uur die is gespecialiseerd in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van High Availability omgevingen voor storage, computing, back-up, archivering en virtualisatie is SJ-Solutions uit Leusden. Directeur Sander Rittersma: “Wij gebruiken SANSymphony al sinds 2000 voor onze klanten. Het was qua storage virtualisatie en mogelijkheden destijds een echte eye opener voor mij. Een enorm hoge beschikbaarheid van data, zero downtime tijdens site-failovers. Wij hebben het onder meer succesvol toegepast voor ziekenhuizen, industrie en dienstverlenende financiële instellingen in Nederland. Een belangrijk voordeel van DataCore is dat het integreert met reeds bestaande storage systemen bij een organisatie en een efficiënt, geruisloze migratie van de storage met centraal en overzichtelijk management mogelijk maakt. De gebruiker merkt er niks van. Ook de reis die veel organisaties maken van on-premise naar de (Hybrid) Cloud is stukken eenvoudiger door de kracht van DataCore te gebruiken. Voorts meldt hij dat de samenwerking met DataCore erg prettig is. “Je weet wat je aan elkaar hebt.”

Standaard is vijfenzeventig tot tachtig procent van de data binnen een organisatie inactief. Toch wil je gegevens snel ter beschikking hebben op het moment dat je ze nodig hebt, tegen aanvaardbare kosten. “Dan kom je toch bij ons uit. Met DataCore is alles mogelijk”, stelt Koç.

Door: Teus Molenaar en Witold Kepinski

SLTN Vierkant Comstor BW 11 tm 17 dec 2023
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!