Redactie - 15 februari 2014

Resellers ontzorgen netwerkbeheer met gratis AlphaControl

 

Resellers in het mkb kunnen zonder enige investering vooraf netwerken van hun klanten pro-actief beheren met de gratis monitoring- en beheeroplossingen AlphaControl van Atera. “AlphaControl is een remote management platform waarmee IT-resellers, systeemintegratoren en systeembeheerders alle cruciale netwerkactiviteiten van klanten en gebruikers via één centrale console kunnen beheren”, aldus Jan van der Marel (foto), territory manager van Atera.

AlphaControl is ontwikkeld door Atera, van oorsprong een Israëlische IT-leverancier voor hoogwaardige 'remote monitoring & management'-oplossingen. Atera heeft een kantoor in Veldhoven van waaruit support en verkoop ondersteuning aan resellers geeft rond de AlphaControl netwerkbeheeroplossing voor het MKB. Jan van der Marel: "AlphaControl bestaat uit het AlphaControl Command Center voor het monitoren van servers, pc's, routers en andere hardware binnen een serverruimte of datacenter. De krachtige en intuïtieve AlphaControl console geeft de reseller een kant en klaar netwerkoperatiecentrum met één enkele, gecentraliseerde, weergave.”

Met AlphaControl kan een reseller vanuit èèn enkel platform honderden mkb-netwerken beheren, vervolgt Van der Marel. “De reseller heeft dus minder resources nodig om de machines van het netwerk te managen en kan daardoor zijn serviceniveau verbeteren. Via één muisklik kan de reseller beheer op afstand doen. Hierbij biedt AlphaControl functies zoals geautomatiseerd IT-management, volledige rapportage, patch-management, apparatuur- & softwarelicentiebeheer en geïntegreerde beveiligings- en andere cloud-diensten."

Continue bewaking

Een onbeperkte set AlphaAgents bewaakt continu de servers en werkstations in de netwerken die de reseller beheert. Het verzamelt en verzendt diagnostische informatie over de CPU, HDD, services, antivirus-activiteit, enzovoort. Door het installeren van AlphaAgents op alle machines van het netwerk dat de reseller wilt monitoren, kunnen de mogelijkheden om het netwerk te controleren drastisch worden verbeterd, aldus Van der Marel. “Het wordt hiermee mogelijk de machines op afstand te benaderen en er kunnen op maat gemaakte waarschuwingen en rapporten worden geproduceerd. Lokaal geïnstalleerde AlphaAgents genereren real-time waarschuwingen op het scherm, via e-mail of via sms. Zo kan de reseller proactief dreigende problemen corrigeren. De reseller kan dus ingrijpen voordat het netwerk van zijn klant wordt aangetast.”

Automatisch up-to-date

Gedetailleerde rapporten bieden de reseller en zijn klanten een compleet beeld van de netwerkactiviteiten, zegt Van der Marel. “IT Automation biedt de mogelijkheid tot verbeterd opereren en betere klanttevredenheid. Automatisch worden servers, workstations en remote computers up-to-date gehouden met de laatste belangrijke patches en software updates. We bieden ook 'asset management', bestaande uit sterke tools en mogelijkheden in een 'one-stop' webgebaseerd systeem om hardware van een klant bij te houden, software-compliance te verzekeren, veiligheid te verhogen en kosten te minimaliseren.”

Tot slot biedt AlphaControl een uitgebreid gamma hulpmiddelen van geïntegreerde apps. Jan van der Marel: “Met deze betaalde apps, die vanuit AlphaControl worden beheerd, genereert de reseller een permanente maandelijkse bron van inkomsten. Resellers van AlphaControl realiseren een tussen 200 en 400 procent hogere winstgevendheid door hun proactieve aanpak en grip op de IT-systemen van hun klanten. Dat zorgt voor minimaal verloop en zeer hoge klanttevredenheid.“

Veel nieuwe features

Atera heeft recentelijk zijn nieuwste versie AlphaControl Premium uitgebracht, met Bitdefender antivirus, Check Point 600 firewall en uitgebreide rapportagemodule. "Het betreft een ingrijpend verbeterde en uitgebreide versie die veel nieuwe features biedt met een sterke focus op een nieuw dynamische rapportering- en analysecentrum, aldus Van der Marel: “Deze nieuwe versie is een grote stap in mogelijkheden inclusief een nieuw prijsmodel. De huidige gratis (Basic) AlphaControl versie is uitgebreid met een verbeterde performance, een nieuw patchmanagementsysteem, inclusief Adobe en Java, alsmede de mogelijkheid om online back-ups te monitoren vanuit het netwerkgedeelte. Zo is het mogelijk om de individuele back-up status te bekijken.”

Van der Marel vervolgt: “We hebben aan de bestaande gratis AlphaControl-versie drie nieuwe modules toegevoegd: Standard, Professional en Premier die mogelijkheden bieden afgestemd op de behoeften van de meest dynamische en vooruitstrevende gebruiker. AplhaControl biedt nu dus vier verschillende modules voor verschillende behoeften. Ten eerste de gratis Basic-versie AlphaControl, die voortdurend wordt uitgebreid en verbeterd. Ten tweede de Standard-versie die functies heeft zoals Auditor, General System Reports, BI reports, Language-support in de rapportage en de 'hosted' oplossing die draait op een Windows Azure-cloud in een datacenter in Amsterdam. Ten derde is er de Professional-editie, met alle mogelijkheden van ‘Standard’, aangevuld met Advanced Security, Technician Roles en Permissions, HW Garanty Status Report, Microsoft Licenses Status Report, System White-Labelling en veel meer andere functies. Ten vierde is er de AlphaControl Premier-versie die alle mogelijkheden van Professional heeft en is aangevuld met een grotere, sterkere server in de cloud, 'geo-redundent' data, dertig dagen snapshots en Premium Customer Support. Door gebruik te maken van deze nieuwe modules gaan de concurrentie kracht en mogelijkheden van de IT-service-providers en msp's (managed service providers) aanzienlijk omhoog.”

Partners gezocht

Inmiddels zijn er in Nederland 350 resellers die AlpaControl gebruiken voor het beheer van netwerken van hun klanten. Er is ruimte voor meer resellers omdat het mkb steeds vaker zijn netwerk door resellers wil laten managen, aldus Van der Marel: “We gaan nu meer resellers zoeken, zoals systeemintegratoren, resellers, VAR's en managementservice-providers die systeemmanagementdiensten aan hun klanten bieden. AlphaControl Basic met beheer en monitoring is gratis. Resellers kunnen zich registreren voor deze beheeroplossing via www.atera.com en starten. Er zit geen limiet op het aantal gebruikersdagen. De toegevoegde waarde van AlphaControl zit in de apps. Resellers kunnen met apps het netwerk van hun klanten pro-actief beheren, on-premise en in de cloud. We hebben geen adviesprijzen voor eindgebruikers. De reseller bepaalt zijn eigen prijzen voor zijn AlphaControl-diensten. De reseller bepaalt zijn eigen prijzen voor zijn AlphaControl diensten. Ze zijn daardoor ongeveer 200 tot 400 procent winstgevender door hun proactieve aanpak en IT-controle.”

AlphaControl Workshop 19 maart 2014 in Houten

Maak kennis met de Power Community van AlphaControl en schrijf nu in voor de Workshop die tijdens een ochtendsessie op woensdag 19 maart 2014 in Valk Hotel Houten. Adres: Hoofdveste 25, 3992 DH Houten.

Programma:

9.00 - 09.30 Koffie +
09.30 - 10.00 Atera Business Concept
10.00 - 11.00 Atera AlphaControl Remote Management Systeem met nieuwe rapportage module
11.00 - 12.00 CheckPoint en AlphaControl
12.00 - 13.00 Bitdefender en AlphaControl
13.00 Lunch RMM

Inschrijven kan hier. Meer informatie: Alfa Control power website: www.acpower.nl/ac of www.Atera.com.

Door: Witold Kepinski

 

Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023 Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023
ALSO CTV BW 06-06-2023 t/m 15-06-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!