Witold Kepinski - 10 juni 2016

Fujitsu en partners moderniseren datacenters

Fujitsu en partners moderniseren datacenters image

Fujitsu ziet volop kansen om zelf of samen met ICT-dienstverleners datacenters te voorzien van nieuwe technologie zoals ETERNUS storage, PRIMERGY servers en het K5 cloudplatform. “Om partners en klanten nog beter te ondersteunen bestaat Fujitsu Nederland voortaan uit een Product Groep en een Managed Services Groep. Daarbij ligt de nadruk vanuit de Product Groep op verkoop via partners, onder andere via dealregistratie waar steeds meer gebruik van wordt gemaakt”, aldus Rob Overtoom, Head of Product Business Fujitsu Nederland. De datacenter technolgie is te zien tijdens de Fujitsu World Tour 2016 op 13 juni in Inn Style in Maarssen. 

Veel datacenters worden gemoderniseerd en hebben behoefte aan een krachtige infrastructuur. Fujitsu biedt hiervoor een end-to-end portfolio dat onder andere bestaat uit de nieuwe ETERNUS all-flash storage arrays, PRIMERGY servers, PC’s en ook steeds meer securitytechnologie om cybercriminaliteit tegen te gaan. “Klanten en partners worden hierbij volop ondersteund door de Product Groep en Managed Services Groep van Fujitsu Nederland, die nauw samenwerken”, aldus Overtoom, die de Fujitsu Product Groep leidt met een enthousiast team van mensen bestaande uit direct-sales, channel, pre-sales en operations .

ETERNUS

Volgens Overtoom heeft Fujitsu een krachtig storage- en serveraanbod, als een interessant alternatief voor gevestigde merken, zowel in prijs als in technologie. “Fujitsu legt met zijn storage-aanbod een sterke focus op datacenteromgevingen. Deze bestaan uit all-flash systemen, hybride en flash disk arrays, hyperscale- en software defined storage, backup appliances en tapesystemen. Zo krijgen klanten drie jaar gratis support op de ETERNUS DX8000-lijn, die bestaat uit onmisbare tools voor de inzet bij IoT-toepassingen en die geschikt is voor VMware vSphere Virtual Volumes. De ETERNUS CD10000 is een hyperscale software-defined storage systeem en bijzonder geschikt voor file sync & share, online archivering en cloud backup.” Daarnaast werkt Fujitsu al ruim achttien jaar nauw samen met de storage- en databeheeroplossingen van NetApp, waaronder scale out architecturen. Overtoom: “Fujitsu en NetApp bieden samen krachtige dataopslag voor gevirtualiseerde storage- en cloud computing-omgevingen. De all-flash storage arrays besparen rackruimte en zorgen voor minder kosten rond onderhoud, energie & koeling en beheerkosten. IT-dienstverleners met kennis van datacenters kunnen met Fujitsu een verschil maken.”

PRIMERGY

Fujitsu ziet verder volop groeikansen met zijn PRIMERGY x86 servers die voor diverse workloads kunnen worden ingezet, aldus Overtoom. Fujitsu tweakte recent zijn PRIMERGY servers met nieuwe Intel Xeon E5-2600 v4-processors en nieuwe DDR4-schijven. Zowel de instap Fujitsu Tower modellen als de High Performance Computing Cluster servers zijn gemoderniseerd. Verder heeft Fujitsu een aantal modellen doorontwikkeld, waaronder de PRIMERGY RX2510 M2-rackserver, die geschikt is voor datacenters van serviceproviders en hosters. De servers blijven koel dankzij de Cool-safe Advanced Thermal Design. De servers zijn extra beveiligd met de Trusted Platform Module 2.0 (TPM).

Fujitsu biedt verder zijn PRIMEFLEX Integrated Systems aan, dit is een bundel van de server- en storagetechnologie. Deze pre-geïntegreerde referentiearchitectuur bestaat uit verschillende PRIMEFLEX workload-specifieke oplossingen, zoals de PRIMEFLEX for Hadoop voor het opslaan en analyseren van big data. Fujitsu PRIMEFLEX is een voorgeconfigureerd en gevalideerd geïntegreerd systeem, dat een complete datacentertechnologie stack biedt die bestaat uit server, storage, connectiviteit en (beheer)software.

Cloud

Een sterke groeimarkt is cloudcomputing, aldus Overtoom. “Fujitsu en zijn partners bieden klanten het Fujitsu Cloud Services K5 publieke cloudplatform aan, voor IaaS- en PaaS-toepassingen.” K5 maakt gebruikt van open standaarden en een private cloudoplossing met dezelfde architectuur. Deze omvat de verticaal geïntegreerde oplossing PRIMEFLEX for Cloud en Cloud Management Software. Daarnaast zullen er meerdere hybride cloudoplossingen volgen. Zelf is Fujitsu al begonnen met de transitie van circa 640 interne Fujitsu Group-systemen naar K5 om deze te moderniseren en zo ervaring op te doen  als referentie voor klanten. Overtoom: “Het K5 platform, dat inmiddels door een deel van onze partners wordt vermarkt naar eindgebruikers, is een belangrijk element binnen het nieuwe MetaArc platform, waardoor klanten en partners apps kunnen bouwen, migreren en leveren voor verschillende cloudomgevingen.” Het cloudgebaseerde MetaArc IT-platform biedt volgens Fujitsu het beste van Robust IT en Fast IT. Organisaties kunnen met MetaArc gebruikmaken van public, private en hybrid cloud die gekoppeld zijn aan datacenters of interne serverruimte. “Klanten kunnen hierbij volop gebruik maken van de Fujitsu Infrastructure-as-a-Service (IaaS) of Platform-as-a-Service (PaaS) diensten”, aldus Overtoom.

SAP

Inmiddels maken diverse Nederlandse organisaties gebruik van Fujitsu datacenteroplossingen. Zo maakt myBrand, een prominente Nederlandse SAP Advanced Hosting Partner, voor zijn myBrand Private Cloud gebruik van een geïntegreerde en gecertificeerde Fujitsu oplossing. De myBrand SAP on Demand-oplossing werkt op het Fujitsu PRIMEFLEX for SAP en SAP HANA-platform: een geïntegreerde IT-infrastructuuroplossing met volledig gevirtualiseerde SAP-services, ontwikkeld in samenwerking met SAP en NetApp storage. Overtoom: “Deze oplossing werkt bijzonder goed.”

Oracle

Fujitsu scoort nog meer deals, vervolgt Overtoom. “Een academisch rekencentrum koos recent voor de nieuwe Fujitsu PRIMERGY x86 servers om hun HPC en data-analyse behoeften in te vullen. Fujitsu is één van de grote IT-partijen in Nederland die deze servers en storage systemen mogen leveren met aanvullend onderhoud. Daarnaast is binnen de luchtvaartbranche onlangs voor een Fujitsu/Oracle M10 server met SPARC-processor technologie gekozen als “Mission-Critical” serverplatform. Een project wat we in nauwe samenwerking met één van onze strategische partners hebben aangeboden en nu aan het testen en implementeren zijn. Ook scoort Fujitsu grote internationale contracten. Eind 2015 tekendeFujitsu een contract voor het beheer van 50.000 werkplekken van Schneider Electric, leverancier van energiebeheer- en automatiseringsdiensten. Fujitsu levert Workplace-Anywhere oplossingen en services zoals Global Service Desk, Onsite Services, Remote End User Computing Infrastructure Management, Transition en Transformation Services.” De klap op de vuurpijl was een order van het Britse Ministerie van Defensie, besluit Overtoom. “Eind 2015 sloot Fujitsu een tienjarig contract met een minimale waarde van een half miljard Bitse pond voor het leveren van diverse ICT-oplossingen en diensten.”

Fujitsu SELECT Connect platform beschermt deals

Fujitsu wil nog meer deals doen met parners. Het bedrijf introduceerde eerder dit haar het SELECT Connect platform, gebouwd op het eigen CRM-systeem. Hiermee kunnen Fujitsu SELECT Expert- en SELECT Circle-partners deals registeren. “Ook kunnen partners geregistreerde deals volgen en feedback geven op goedgekeurde deals”, aldus Overtoom. “Fujitsu Nederland verkoopt volledig indirect: het go-to-market model loopt geheel via partners. We zien de laatste maanden steeds meer dealregistraties.”

Door: Witold Kepinski

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!