Witold Kepinski - 02 september 2016

NETGEAR Orbi biedt complete WiFi-dekking

NETGEAR introduceert het Orbi Wifi-systeem. Deze nieuwe generatie routers en multi-room Wifi-oplossing biedt in het hele huis volledig Wifi-bereik. “Hierdoor zijn gebruikers verzekerd van snel internet waardoor ze bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van games en videodiensten zoals Netflix”, aldus Arend Karssies, Regional Director van NETGEAR Benelux.

“NETGEAR Orbi is ontwikkeld voor moderne gezinnen, die overal in huis snelle wifi willen hebben zonder gedoe. Thuiswerkers, gamers, videostreamers, IP-tv en Netflix-gebruikers worden allemaal vanuit 1 systeem op hun wenken bediend. Orbi wordt uiteraard met een app geleverd voor alle gemakken”, aldus Karssies.

Wifi-systeem

NETGEAR Orbi is volgens Karssies een nieuw Wifi-systeem, dat bestaat uit een router en satelliet die met een paar klikken via de webbrowser wordt geïnstalleerd.  Karssies:Orbi is een plug-and-play oplossing en eenvoudig te instaleren vanuit je browser op je pc of smartphone. De Orbi satellieten hebben draadloos contact staan via een afgebakende snelle verbinding met de hoofdrouter. Hierbij zijn bewoners van een huishouden altijd verzekerd van snel internet op hun devices zoals smartphones en smart home apparatuur. Wireless is tenslotte een essentieel onderdeel van je digitale leven.”

Triband

NETGEAR Orbi maakt gebruik van een tri-band mesh signalen systeem waardoor alle verbonden apparatuur altijd de beste verbinding heeft. De router biedt naar de satellieten een 1700 Mbit/s 5GHz-verbinding beschikbaar. De access point (AP) combineert een 2,4GHz- en 1300 Mbit/s 5GHz-band voor communicatie met verbonden devices zoals smartphones, tablets en notebooks. Ze ondersteunen onder andere bandsteering, beamforming en MU-MIMO (Multi-MIMO). “Met bandsteering kan je smartphone op GHz communiceren. Bandsteering zorgt dat een device actief afstemt op meest efficiënte band. MU-MIMO is een technologie die je steeds vaker in smarthome devices ziet waardoor internetsnelheid omhoog gaat dankzij de multiple output en input streams die NETGEAR Orbi biedt”, aldus Karssies.

Zowel op de NETGEAR Orbi router als op de access points zijn vier Gigabit-ethernet netwerkpoorten en een USB 2.0-poort beschikbaar. Orbi ondersteunt 802.11 ac Wifi met snelheden tot 3 Gbps. Orbi biedt ook ‘parental control’ om selectief websites en games te blokkeren of tijdelijk uit te schakelen.

Design

NETGEAR Orbi een mooie vorming en design, besluit Karssies. “NETGEAR Orbi is verder prima te gebruiken voor het thuiskantoor en kleinere MKB-bedrijven. Orbi past bijvoorbeeld uitstekend op een toonbank van een design kledingzaak of op je bureau. Het oog wil tenslotte ook wat.”

Beschikbaarheid

De NETGEAR Orbi is vanaf 1 september via NETGEAR distributeurs, resellers en retailers beschikbaar. De bekende distri, retail & E-tail kanalen zullen dit aanbieden. De NETGEAR Orbi RBK50-100PES (kit router + satelliet) heeft een adviesverkoopprijs van 429,99 euro.

Meer informatie

netgear.com/orbi

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!