Witold Kepinski - 14 november 2016

HPE legt focus op hybrid cloud, software defined en edge networking

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft sinds de splitsing eind 2015 de nodige veranderingen ondergaan. HPE legt nu een sterke focus met oplossingen voor hybrid cloud, software defined en edge networking, zoals Aruba Networks wireless en Internet of Things. Het bedrijf verwacht daarmee komende tijd te groeien, aldus Andy Isherwood, managing director van HPE EMEA. “HPE is kleiner, open en flexibel.”

Volgens Isherwood is HPE een sterke speler in cloud infrastructuur, servers, storage, wireless en netwerken waarbij klanten beschikking krijgen over een modern hybride datacenter en met een intelligent edge. Klanten worden goed geholpen door HPE partners omdat HPE volgens Isherwood vandaag de dag kleiner, open en flexibel is. HPE komt nog met veel meer nieuwe innovaties zoals met snelle supercomputer The Machine, die voorzien is van de nieuwste innovaties en besturingssysteem, waarover eind november tijdens HPE Discover 2016 in Londen meer uit te doeken wordt gedaan.

BEST: Business Development, Enablement Solutions and Technology Group

Isherwood is sinds een paar maanden de baas van HPE EMEA en heeft per 1 november de organisatie geoptimaliseerd om nauw te blijven samenwerken met partners en onder andere sterk te positioneren tegen concurrent Dell EMC. Een andere topmanager is David Chalmers, voorheen HPE chief technologist EMEA, die nu baas is van HPE BEST (Business Development, Enablement Solutions and Technology Group) die samengestelde oplossingen het liefst via partners aan klanten levert. Gilles Thiebaut, HPE's vice president for indirect sales in EMEA, is nu benoemd tot baas HPE Frankrijk. Iain Stephen, voorheen HPE general manager voor servers, leidt nu de HPE EMEA  Datacentre and Hybrid Cloud Group. Hierbij kunnen partners hun klanten voorzien van datacenter en software defined oplossingen om meer nieuwe business te genereren en markten te bereiken aldus Isherwood.

Partner Ready

Partner worden volgens Isherwood volop ondersteunt. HPE heeft een nieuw en volledig geïntegreerd Partner Ready Networkingprogramma, een vernieuwd Partner Ready Service Provider (PRSP)-programma, en nieuwe kant-en-klare marketingmiddelen, zoals een social media center en e-mail- en chatondersteuning.

Hardware

Isherwood benadrukt dat hardware een belangrijke business voor partners blijft, waar ze ook kunnen verdienen aan advies en consultancy business. Maar de groei zit in private en hybride cloud oplossingen, edge networking en software defined. Daarvoor is de organisatie van HPE geoptimaliseerd. “HP moest veranderen, vandaar de splitsing in HPE en HP Inc. De splitsing is goed voor beide bedrijven verlopen die nu kleiner en meer wendbaar zijn. We kunnen nu sneller inspelen op de markt en veranderingen. Dat is de juiste strategie.”

Door: Witold Kepinski

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!