Redactie - 25 oktober 2018

Connectivity is absolute ‘must have’ voor de IT-reseller

Connectivity is absolute ‘must have’ voor de IT-reseller image

De kersverse manager Connectivity bij Tech Data is er heel stellig over: een ICT-reseller kan anno 2018 niet meer zonder het aanbieden van vaste en mobiele connectiviteit. Tech Data heeft een hele lange historie op dit gebied en verregaande samenwerkingen met KPN, Telfort, Vodafone/Ziggo en Tele2. Stefan Ruijter geeft in dit interview aan helemaal klaar te zijn om ICT resellers verder te helpen met de juiste producten, diensten en aanpalende services. 

Om even met de deur in huis te vallen Stefan: Waarom moet een ICT reseller die Connectivity aanbiedt bij Tech Data zijn?

Omdat de afdeling Connectivity van Tech Data een zeer betrouwbare en ervaren partner is op dit gebied. Wij hebben de expertise, middelen, connecties en mensen om resellers te helpen die in deze convergerende markt de brug slaan tussen IT en Telecom. In deze convergerende markt moet de reseller bepalen of de kennis zelf in huis gehaald wordt en er dus verbreed wordt, of dat de samenwerking met andere partijen aangegaan wordt. In beide gevallen is Tech Data de juiste partner en is de afdeling Connectivity de juiste spil in deze marktverandering van integratie. Wij nemen deze tak van sport zeer serieus, nemen met de goed getrainde afdeling altijd de telefoon op en helpen de reseller via onze directe lijnen naar de operators snel en vakkundig op weg. Wij zijn er voor reguliere connectiviteitsbundels, maar zeker ook voor maatwerk.

Je bent niet nieuw bij Tech Data, maar wel op dit domein. Wat is je achtergrond en belangrijkste taken op het gebied van Connectiviteit?

Dit jaar zit ik acht jaar bij Tech Data waar ik verschillende functies in een aantal IT-domeinen heb vervuld. In mijn laatste functie was ik verantwoordelijk voor Printing. Toen ik werd gevraagd om de afdeling Connectivity en Services te gaan leiden was ik direct enthousiast. Ik zie telecom en de aanpalende diensten daaromheen als een prachtige kans om onze toegevoegde waarde van ons bedrijf aan te bieden aan de ICT resellers. Een IT-reseller zal Connectiviteit gewoonweg mee moeten nemen in het totaalplaatje van de IT operatie, omdat de vaste en mobiele verbindingen centraal staan in de ICT-bedrijfsvoering. In een tijd dat bijna alles via de cloud kan, is dit de centrale levensader van elk bedrijf. Geloof me als ik zeg dat Connectivity is absolute ‘must have’ is voor elke ICT-reseller.

Hoe kijken jullie naar de ontwikkelingen in cloud en flexwerken

Deze twee trends die ontegenzeggelijk met elkaar verbonden zijn maken het des te belangrijker dat bedrijven een goed connectiviteitsplan hebben. Natuurlijk is het hebben van de juiste prijzen en tarieven belangrijk. Maar het gaat echt veel verder dan dat. Het gaat vaak om meerdere locaties, thuis en flexwerkers en de mix tussen data en voice. En dan gaat het uiteraard zeker ook om het kunnen leveren van veilige verbindingen. En verder is het kunnen bieden van een redundant connectiviteitsplan en fail-over scenario’s van essentieel belang bij bedrijven die geen seconde zonder internet/connectiviteit kunnen. En als je daar over nadenkt zijn dat steeds meer bedrijven. Telecom staat daarom niet meer alleen. Dat is ook de reden dat het bij Tech Data steeds meer geïntegreerd is in de totale dienstverlening. Met sterke partners als KPN, Telfort, Tele2 en Vodafone/Ziggo bieden we een groot assortiment aan vaste connectiviteit, mobiele abonnementen en vaste telefonie met Siptrunks en SoftPBX van onder meer Broadsoft aan.

Hoe kijk je tegen hardware aan op het gebied van Telefonie en UC?

Vanuit de integratie met Tech Data Mobile hebben we uiteraard heel veel ervaring met het leveren van mobiele telefoons. Die afdeling komt net als mijn afdeling samen bij Suzette Oskam. Daar werk ik met mijn team uiteraard heel nauw mee samen. In dit spectrum is Mario van Lemmen als Directeur Business Development naast connectivity ook verantwoordelijk voor Buyback en Leasing programma’s. Je ziet dat ook in hardwareland alles steeds meer van capex naar opex diensten en modellen gaat. Tot slot hebben we op het gebied van UC met de Tech Data divisie Maverick AV Solutions een hele sterke gespecialiseerde club aan boord. Die alles weet en kan op het gebied van UC: video, presentatie en audio oplossingen. Ik durf wel te stellen dat wij als Tech Data dus echt alles kunnen bieden op het gebied van connectiviteit. Voeg daaraan toe onze inzet om het verschil in service en begeleiding te blijven maken en dan weet elke ICT reseller dat ie bij Tech Data moet zijn voor Connectiviteit en aanpalende Services. Op 4 Oktober organiseerden we verschillende kennis sessies op ons kantoor in Bodegraven waar we de verschillende oplossingen van zowel onze providers als van onze IT Vendoren aan bod lieten komen. Mijn team en ik hebben er in ieder geval heel veel zin in!

Auteur: HP van Tilburg

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!