Redactie - 01 oktober 2018

Terra computers speelt in op trend rationalisering IT-hardware

Terra computers speelt in op trend rationalisering IT-hardware image

Wat nu ook in de smartphone en tabletmarkt begint op te vallen geldt al een hele tijd voor laptops, servers en computers: de technologische curve vlakt behoorlijk af. En dat terwijl we niet veel meer nieuwe toepassingen zijn gaan gebruiken buiten wat Office365, internet en het gebruik van wat ERP applicaties. We doen steeds langer met onze IT-hardware gewoonweg omdat een laptop van 2016 nu nog prima functioneert. Het Duitse premium A-merk Terra Computers speelt daar goed op met het produceren van ontzettend sterke machines tegen competitieve prijzen. Het ambieert de laagste TCO in de markt te bieden.

Duitse kwaliteit

In Nederland is Terra Computers niet zo’n gevestigd begrip als in Duitsland. Maar de Nederlandse organisatie die onder leiding staat van Directeur Fred Slijkhuis timmert stevig aan de weg. Ze zijn met een hecht kernteam, dat gestaag groeit al een aantal jaar onderweg, maar hebben nu toch stevig de wind in de rug. Dat komt ten eerste omdat steeds meer organisaties een rationalisatieslag maken en overgaan tot de aanschaf van hardware en dat daarbij de naam en kwaliteit van Terra steeds bekender wordt. Fred Slijkhuis legt daarover uit: “Je hoeft niemand in Nederland uit te leggen dat Duitsers kwalitatief hoogwaardige producten maken. Dat geldt voor auto’s, machines, apparatuur en ook voor wat Wortmann AG maakt en assembleert in onze hoofdvestiging. Dat doet dit familiebedrijf in Hüllhorst, hier relatief vlakbij zo’n 75 km voorbij Osnabrück. Veel van de hardware van Terra Computers komt tegenwoordig uiteraard ook voor een groot gedeelte in componenten uit het verre Oosten, maar worden wel onder de strengste kwaliteitseisen in eigen beheer geassembleerd en of gechecked. De grootste uitdaging die wij steeds hebben is uit te leggen dat we een absoluut A-merk zijn, maar dan tegen competitieve prijzen. In Nederland krijgt Terra nu gelukkig net zoals in Duitsland ook steeds die status van Premium A-merk.”

Groot in Duitsland

Wortmann AG is met 700 miljoen omzet in 2017 één van de succesvolste onafhankelijke Duitse IT ondernemingen. Als producent, distribiteur en cloud service provider bedient Wortmann met meer dan 600 medewerkers ongeveer 15.000 resellers in heel Europa. Het eigen merk TERRA, met tablets, notebooks, PC's, workstations, servers, storage, thin clients en LCD's, wordt in Duitsland geassembleerd en uitsluitend verkocht via een eigen partnernetwerk. Voor de TERRA CLOUD staat er in Hüllhorst een datacentrum van formaat in eigen beheer. De redactie van Dutch IT-channel en Dutch Connect had al een aantal malen de eer om tijdens de jaarlijkse partnerdag aanwezig te mogen zijn. Naast het feit dat die bijeenkomst massive groot is, valt met name de enorme binding op dit familiebedrijf met haar partners heeft. Ook de aanwezige Nederlandse partners hebben ondertussen een stevige band opgebouwd met Wortmann AG en het merk Terra. Partner van het eerste uur in Nederland en Directeur van de Kendis ICT groep, Martin Eggengoor, zegt bij navraag over Wortmann AG: “Het is een machtige club om mee samen te werken. Je kunt natuurlijk overal ICT apparatuur bestellen, maar bij Wortmann tref je 100% partnership aan. Het gaat in onze sector allang niet meer alleen om het leveren van die server, computer, LCDscherm, laptop of tablet. Uptime, onderhoud en makkelijk beheer, dat is waar het om gaat. Maar het stabiele assortiment en de kwaliteit maken in combinatie maken dat je er echt samen voor een lange termijn instaat. Veel van mijn klanten kopen niet even snel wat hardware, maar willen een lange termijn plan waarbij een zo laag mogelijke TCO centraal staat. Dat geldt zeker voor grote organisaties als ziekenhuizen, scholen en gemeenten. Daar is Terra nu al groot. Daarbij werk ik heel goed samen met het Nederlandse team in ’s-Hertogenbosch. Daar wordt optimaal meegedacht. Heel prettig werkt dat.“

Flexibel

Met de complimenten die Terra krijgt van de aanwezige partners in Hüllhorst is Fred Slijkhuis duidelijk blij: “ Wij zijn een 100% partnerbedrijf. Je komt Terra dan ook niet tegen in de MediaMarkt. De prijzen zijn stabiel en de nieuwe modellen worden in een normaal tempo in de markt gezet waardoor er rust ontstaat. Daarbij kunnen we dankzij de directe lijnen naar de productie in Duitsland ook makkelijk en zeer flexibel maatwerk leveren. Zo bouwen wij veel systeem op basis van Build to Order. Dit is echt maatwerk want wij assembleren precies volgens de wensen/eisen van de gebruiker. In de kern staat Terra voor kwaliteit, flexibiliteit en een lage TCO. Onthoud dat en bel ons, dan komen we zeker tot zaken.”

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Simac BW vierkant week 50 tm 52-2023
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!