Redactie - 03 oktober 2022

Jamf: Zorg dat u er klaar bent voor het Apple platform

Jamf: Zorg dat u er klaar bent voor het Apple platform image

De groei van Apple binnen het bedrijfsleven neemt snel toe. De BYOD-trend, de adoptie van flexibele/hybride werkmodellen en de impact van toegenomen mobiliteit zijn enkele factoren die deze groei stimuleren. Wij verwachten daarom dat Apple binnen 5-10 jaar het grootste platform zal zijn in het bedrijfsleven. Gartner-analist Mikako Kitagawa voorspelde onlangs dat Apple in 2026 10,7% van de PC-markt zal pakken, terwijl het aandeel Windows afneemt.

Ook in Nederland zien steeds meer bedrijven en organisaties de voordelen van Apple, zo blijkt uit ons eigen onderzoek naar het gebruik van Apple in het bedrijfsleven: bij ruim 4 op de 5 ondervraagde ondernemingen worden al Macs gebruikt en bijna de helft verwacht dat dit aandeel zal blijven groeien.

Naast de hierboven genoemde trends, wordt het zakelijke gebruik van Apple nog door andere aspecten gedreven. Lange tijd werd Apple gezien als een platform dat duurder was dan andere. Dat ging vooral om de aanschafkosten. Maar het is inmiddels wel duidelijk dat de Total Cost of Ownership (TCO) en vooral de supportkosten veel belangrijker zijn als bedrijven kijken naar de kosten van een endpoint platform. En daaruit komt een heel ander beeld naar voren. Nota bene IBM, het bedrijf dat in 1981 de PC op de markt bracht, heeft gemerkt dat de Mac uiteindelijk veel voordeliger is dan Windows. Binnen het bedrijf ondersteunen slechts zeven engineers 200.000 Macs, terwijl voor hetzelfde aantal Windows endpoints 20 support engineers nodig zijn. In een survey van Vanson Bourne kwam verder naar voren dat 7 op de 10 Mac gebruikers minder support nodig hebben dan met Windows, terwijl maar liefst 97 procent van de respondenten aangaf productiever te zijn op de Mac.

Dat toenemende gebruik van Apple biedt prachtige nieuwe kansen voor channel partners. Bedrijven zoeken partners die ze helpen bij het aanschaffen, configureren en uitrollen van Apple devices binnen hun organisatie. En natuurlijk moeten deze devices vervolgens ook beheerd, gemonitord en beveiligd worden. Daarnaast kunnen partners klanten helpen bij het inrichten van employee-choice programma’s, waarbij medewerkers zelf de keuze kunnen maken tussen een Mac of een Windows machine.
Het is voor partners daarom belangrijk dat ze klaar zijn voor deze veranderingen, want de vraag gaat zeker toenemen. Zorg ervoor dat de kennis over Apple op het juiste niveau komt, onderzoek wat de beste oplossingen zijn om Apple devices bij klanten zo efficiënt en volledig mogelijk te beheren. Sluit partnerships met vendors en Apple-specialisten om klanten een compleet portfolio rond Apple te kunnen bieden. Partners die deze zaken nu al op orde brengen, gaan straks zeker profiteren van de veranderende vraag van klanten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!