Hans Steeman - 03 november 2022

NetApp zet met Blue XP vernieuwing in

NetApp zet met Blue XP vernieuwing in image

NetApp is een wereldwijd, cloud-gedreven en data-centrisch softwarebedrijf, met een sterke focus op cloudstorage. Hiermee helpt men organisaties om een versnelde digitale transformatie te realiseren. NetApp levert systemen, software en services waarmee applicaties optimaal kunnen draaien in de infrastructuur naar wens, variërend van het eigen datacenter tot een hybride combinatie met publieke cloud. Met de introductie van BlueXP tijdens NetApp INSIGHT, wordt de cloud nog eenvoudiger te integreren in de enterprise-omgeving en de beheerder verder ontzorgt.

Platte tekst

Organisaties stappen tegenwoordig steeds vaker over op hybride multicloud-omgevingen om hun digitale transformatie te versnellen en de groei te stimuleren. Bij het beheer van deze omgevingen worden bedrijven geconfronteerd met uitdagingen en inefficiënties die een flexibele bedrijfsvoering in de weg kunnen staan. Het managen van de bedrijfsomgeving is werk voor specialisten. Joost van Drenth, Senior Manager Solutions Specialist bij NetApp: “Met BlueXP zetten we met NetApp een nieuwe stap voorwaarts bij het vereenvoudigen en automatiseren van kritieke operaties in on-premises en publieke clouds. Deze nieuwe stap zien wij ook wel als de “geëvolueerde cloud”, ofwel de Evolved Cloud. Wij zijn ervan overtuigd dat de Evolved Cloud, net als onze introductie van de Data Fabric in 2015, een verandering teweeg gaat brengen in de markt. Organisaties willen een betere cloudervaring, die makkelijker voor de gehele hybride multicloudomgeving te beheren is. Dat is nu mogelijk bij NetApp met BlueXP en ik geloof dat de Evolved Cloud in de komende jaren steeds meer zal worden toegepast in de gehele industrie.”

Een breed skala aan mogelijkheden

Het BlueXP-concept bevat meerdere functies die helpen bij een efficiënte bedrijfsvoering.

-Zo is er Unified Storage Management, het als SaaS geleverde BlueXP global control plane biedt één punt voor overzicht en beheer voor de uitgebreide hybride multicloud-omgevingen. Dit omvat de mogelijkheid om NetApp AFF, FAS, StorageGRID en E-Series on-premise storage te beheren, evenals de belangrijkste clouds met Amazon FSx voor NetApp ONTAP, Azure NetApp Files, Google Cloud Volumes Service en Cloud Volumes ONTAP, allemaal in één console.

-Het AIOps-gestuurd systeemmanagement, vormt de geïntegreerde AI/ML-gestuurde automatisering, hij vermindert de benodigde mankracht en het operationele risico, terwijl AI-enabled health en status monitoring waarschuwt voor infrastructuur- en workloadproblemen, maar ook proactieve ondersteuning biedt om problemen te voorkomen. BlueXP integreert NetApps Active IQ-technologie voor always-on telemetrie in de hybride multicloud.

-Ten behoeve van de cyber resilience, is er een universele controlelaag van databescherming en -beveiliging met een geïntegreerd zero-trust. Eén enkel ransomware-dashboard biedt bedrijfsbreed inzicht in kwetsbaarheden van ransomware met de mogelijkheid om veel problemen met één klik automatisch te verhelpen.

-Er is voorzien in governance in één oogopslag. Een compleet beeld van het digitale domein is beschikbaar om compliance en machtigingen te bewaken. De AI/ML-functie controleert activiteiten op gebruikers- en gegevensniveau, detecteert onmiddellijk afwijkingen en neemt voorgeschreven maatregelen.

-De Naadloze mobiliteit is essentieel in hybride systemen Geïntegreerde datamovers maken het kopiëren, synchroniseren, rangschikken en cachen van gegevens in alle belangrijke clouds en het datacenter super eenvoudig. Geïntegreerde beveiliging en efficiëntie zorgen ervoor dat gegevens onderweg worden beschermd en op de goedkoopste locatie worden opgeslagen.

-Flexibel verbruik voor kostenoptimalisatie. BlueXP heeft een flexibel prijsplan, klanten betalen naar rato van gebruik. Met een digitale portemonnee kunnen licenties voor dataservices eenvoudig worden verwisseld als de behoeften veranderen. NetApp Keystone is geïntegreerd in BlueXP zodat klanten hun verbruik gebaseerde datacenteropslag naast hun cloudopslag kunnen beheren.

Alles zo groen mogelijk met minimale CO2-voetafdruk

Naast de introductie van BlueXP heeft het concern heeft ook toegezegd de uitstoot van broeikasgassen, die geproduceerd worden door de complete waardeketen van een organisatie, tegen 2030 met 50 procent te verminderen.

Oscar Wijnants, Country Director NetApp Nederland: “Duurzaamheid staat al vele jaren hoog bij ons op de agenda, niet alleen voor onszelf als bedrijf, maar ook voor onze klanten. Met in het achterhoofd dat datacenters evenveel broeikasgassen uitstoten als de gehele luchtvaartindustrie, zetten wij alles op alles om die uitstoot zo snel en zoveel mogelijk terug te dringen. Dat is dan ook de reden dat wij het commitment aangaan om tegen 2030 maar liefst 50 procent van onze Scope 3 emissies te verminderen en 42 procent van Scope 1 en 2. Daarnaast blijven wij ons portfolio verder innoveren om ook onze klanten te helpen bij het terugdringen van hun CO2-voetafdruk. NetApp BlueXP en NetApp Cloud INsights Dashboard zijn hier mooie voorbeelden van. Die laatste is een nieuwe functie die informatie geeft over het stroomverbruik en de temperatuur voor ONTAP-storage, maar ook naar verbruik kijkt. Dit allemaal met het doel om onder andere verspilling en uitstoot te verminderen.”

Met de nieuwe tools en hulpmiddelen die tijdens NetApp INSIGHT zijn aangekondigd, kunnen organisaties hun CO2-reductiedoelstellingen effectiever bereiken en tegelijkertijd aan hun eigen klanteneisen voldoen:

NetApp BlueXP biedt een uniforme ervaring in hybride multi-cloudomgevingen om alle applicatie- en dataopslagservices in één bestuurslaag onder te brengen. BlueXP biedt rapportage over stroomverbruik met dashboards waarmee bedrijven beslissingen kunnen nemen over het verplaatsen van kritische data om een balans te vinden tussen zakelijke behoeften en CO2-efficiëntie.

Het NetApp Cloud Insights Dashboard is een nieuwe functie die rapporteert over stroomverbruik en temperatuur voor ONTAP-storage. NetApp Cloud Insights biedt inzicht in en rapportage over het gebruik van compute en storage in alle on-premises en cloudomgevingen van een organisatie, zodat verspilling en inefficiëntie kunnen worden opgespoord en aangepakt. Dit helpt klanten de juiste beslissingen te nemen waarmee kosten en verspilling kunnen worden teruggedrongen, ook op het gebied van uitstoot.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!